Lepotice, ki so ponosne na svoje obline

Percepcije o idealnih telesnih merah in idealni ženski se spreminjajo. Tudi trend suhljatosti, ki vlada že dolgo časa, se počasi, a z gotovostjo spreminja. Iz ospredja ga namreč odrivajo lepotice z oblinami, kot so Christina Hendricks, Scarlett Johansson, Beyoncé in Kim Kardashian.

Lepotice, ki so ponosne na svoje obline

Ob pogledu na njihove fotografije vzdihuje na milijone moških po vsem svetu.

Na modnih revijah sedijo v prvih vrstah in ne stradajo, da bi bile videti kot modeli. To so ženske, ki so povrnile samozavest milijonom navadnih smrtnic ter jim pomagale sprejeti svoje boke, zadnjice in prsi. To so ženske, ki celo ponosno poudarjajo, da imajo postavo peščene ure, prsi, zadnjico in druge atribute, ki slavijo ženstvenost.

Christina vrača stari lepotni ideal

Najbolj znana po razkošni postavi je vsekakor čedalje bolj priljubljena igralka Christina Hendricks, ognjevita rdečelaska, ki nas navdušuje v seriji Oglaševalci.

Po lanski podelitvi emmyjev čedalje pogosteje zaseda mesta pri samem vrhu seznama najbolje oblečenih žensk na svetu.

Zdi se, da se je prav zaradi njej v Veliki Britaniji povečala prodaja oblačil, ki ustvarjajo videz postave peščene ure. Samo lani se je prodaja takšnih oblačil povečala za kar 225 odstotkov!

Njen videz, podobno kot videza njenih kolegic Scarlett Johansson in Salme Hayek, vrača stari lepotni ideal in ponosno poudarja obline, zaradi česar si lahko ženske končno oddahnejo.

Treba je pametno izbirati oblačila

Povprečna ženska, ki nima postave fotomodela, je nedvomno navdušena nad novimi ikonami lepote. Ta novi trend pa vsekakor zahteva celotno ‘modno prenovo’, ki mora poudariti atribute in telesno linijo.

  • Preširokim puloverjem, hlačam in oblekam je odzvonilo. Ozki telovniki, krila, ki poudarjajo telesno linijo in romantične oblekice z dekolteji so tisto, kar morate imeti v garderobi, da bi pokazale svoje razkošje.
  • Bodite pazljivi tudi pri izbiri spodnjega perila, saj imajo malo bolj polne ženske – poleg razkošnih atributov – navadno tudi na drugih mestih nekaj ‘viška’, kar lahko uspešno prikrijejo s pametno izbiro hlačk, nedrčkov in kakšnega raztegljivega steznika. Ni slabo poseči niti po tako imenovanih pametnih oblekah, ki z veščo geometrijsko igro odlično skrivajo šibke točke in hkrati popolno poudarijo obline.

Samozavest in sprejemanje lastnega telesa

Prav takšne obleke obožujejo resničnostna zvezdnica Kim Kardashian, ki slovi po zajetni zadnjici, ter igralki Kate Winslet in Liv Tyler, ki prav tako ne spadata med najbolj suhljate zvezdnice.

Modni trik žensk z razkošnimi dekolteji in oblinami je poudarjanje bokov. Če si omislijo preširoko oblačilo, se namreč utegnejo zelo hitro znajti v pasti, kar pomeni, da so videti še obilnejše, v najhujšem primeru celo neugledno.

Vsekakor se je treba izogibati prevelikim topom ali oblekam, z izjemo maksi oblek, ki odlično poudarjajo ženstvenost, ne glede na telesno konstitucijo. Slavne seksi ženske z oblinami pa imajo še dva skupna imenovalca – samozavest in sprejemanje lastnega telesa.

V nasprotju z Demi Moore, Gwyneth Paltrow in drugimi znanimi suhicami ne izvajajo rigoroznih diet in se ne poskušajo stlačiti v konfekcijsko številko, ki zanje ni naravna. K sreči pa ima tudi čedalje več modnih oblikovalcev posluh za tiste, ki so konfekcijski številki nič odločno rekle ne.

Med njimi so Antonio Berardi, Preen, Joseph Altuzarra in še nekateri drugi, ki razumejo potrebe žensk z oblinami.

(Lea)

Najbolj brano