Kopalke - kako jih kar najbolje nositi?

Za to vprašanje je bila odličen naslov kar Marjana Češnjevar, ki kopalke in perilo v Lisci oblikuje že 28 let.

Kopalke - kako jih kar najbolje nositi?

Kakšne so Liscine kreativne rešitve za naj­bolj tipične neskladne postave?

Različne postave zahtevajo različne modele kopalk. Pravilo je, da dele, ki bi jih radi poudarili, pokrijemo z vzorci ali s svetlejšimi barvami. Tisto, kar pa bi radi skrili, pokrijemo s temnimi barvami.

  1. Za manjše in okrogle postave ne izbiramo prevelikih kopalk, nožni izrezi ne smejo biti preveč zaprti. Nedrček ima lahko ožje naramnice, prsi pa mora lepo podpirati.
  2. Visoke in suhe postave si lahko na telesu privoščijo veliko volumna. Razni naborki, volani, dodatki ter veliki vzorci takšnim postavam še posebej lepo pristajajo. Privoščijo si lahko hlačke do pasu, kar je letos še posebej modno - retro stil.
  3. Za postave s krajšimi nogami so primerne hlačke z višjim nožnim izrezom. Tako noge optično podaljšamo, telo pa skrajšamo.
  4. Vsem, ki imajo večje prsi, priporočam kopalke, ki ponujajo dovolj podpore prsim in ki imajo malo širše naramnice. Kopalke pa nikoli ne smejo biti premajhne.
  5. Vsem, ki želijo prsi poudariti, priporočam zavezovanje za vratom, saj takšen model lepo oblikuje prsi, ali pa balkone, ki prsi dvignejo in naredijo lep dekolte.


Na kaj moramo paziti pri širokih ramenih in ozkih bokih?

Če imamo široka ramena, pazimo, da jih optično ne poudarjamo. Primerne so kopalke s klasičnimi naramnicami, izogibamo pa se ravnim  nedrčkom in zavezovanju za vratom. Poudarek naj bo na hlačkah, mogoče z večjo sponko ali tiskom.

Široki boki, ozka ramena?

Hlačke naj bodo čim manj vpadljive, temnih barv, lahko se zavezujejo na bokih. Dekolte poudarimo z nedrčkom, ki ima 'push up' efekt in naramnice zavezane za vratom, ali pa z ravnim nedrčkom. Ta naj bo poudarjen z vzorcem ali dodatkom.

Kako najuspešnejše s krojem kopalk zakrijemo trebušček? Se visoki kroji v pasu vračajo tudi med mladimi?

Trebušček najuspešnejše skrijemo z enodelnimi kopalkami ali pa s tankinijem. Mlade potrošnice se sicer redkeje odločijo za visoko krojene hlačke, modne navdušenke, ki uživajo v modnih novostih, pa si privoščijo tudi takšen kos oblačila.

Kako pa je z vzorci in barvami pri različnih postavah? Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri kopalk, kar se vzorcev in barv tiče?

Pri izbiri barv moramo biti pozorni predvsem na polt kože in barvo las, barva kopalk nam mora pristajati. Izberemo takšne vzorce in kroje, da poudarijo tisto, kar je lepo, morebitne pomanjkljivosti pa skrijejo. Najpomembnejše pa je dobro počutje v primernem kroju, barvi in vzorcu.

Story, fotografija Imaxtree

Najbolj brano