Kako so Sanjini kekci očarali New York

Naši sodelavki Manca Čampa in Petra Rozman sta obiskali pred kratkim zaključeni Newyorški teden mode. Preberite Mančino izpoved in zgodbo o kekcih sredi Velikega jabolka.

Manca in Petra v družbi razvpite Anne Dello Russo. Foto: Instagram

Ker je modna revija Diesel Black Gold že od daleč dišala po množici fotografov, novinarjev in tistih, ki v modi kaj pomenijo, sva se s Petro odločili, da naši modni oblikovalki Sanji Grčić narediva malce promocije in se zraven še pozabavava.

Sanja, ki trenutno zadnjo modno kolekcijo predstavlja prav v New Yorku, nama je z veseljem posodila kekca. Klobuk, ki je mesec poprej razburkal tudi prestižni Upper East Side, kjer je imela Sanja svojo pop-up trgovino, seveda v svoji družbi potrebuje samozavestno držo, zato sva se tik pred začetkom Dieslove revije, priznam, malce važno sprehodili do prizorišča.

Že na prehodu naju je ustavila množica fotografov, ki so hoteli ujeti slavnega kekca, še bolj pa jih je zanimalo, čigav je in kje se ga dobi. Morda bi se stvar zaključila prav tam, z najinimi petimi minutami slave, če ne bi še istega dne modni oblikovalec Oscar de la Renta predstavil nove kolekcije za jesen in zimo 2013/14 in v njej prav te naše (no, Sanjine) kekce.

Gre samo za naključje? Očitno sva s Petro izbrali idealen trenutek za predstavitev Sajninega zmagovalnega atributa – da zaščitiva slavnega kekca in "zasačiva" slavnega oblikovalca s prsti v medu. Mediji so nad novo kolekcijo de la Rente navdušeni, na Twitterju ga je pohvalilo nemalo modnih veljakov, njegovim kreacijam je prikimavala tudi Rachel Zoe.

Mi pa slovenskega kekca ne damo. Čeprav seveda (čisto malo) dopuščamo možnost, da gre za nenavadno naključje, smo ga imeli prvi, prav tako pa ni plod trenutnih trendseterskih vzgibov, temveč Sanjina kreacija kot spomin na filmski lik, na ponarodelega Kekca, ki ga še danes vsi obožujemo. Zato si sposojamo spletni komentar Teje Ideje, ki pravi, da si ga "Oscar de la od Sanje Renta".

Malce za šalo, malce zares, predvsem pa, ker je v vsakem primeru to "nenavadno naključje" velik kompliment za Sanjino delo. Bravo, Sanja!

Besedilo: Manca Čampa

Najbolj brano