Kako se zaščititi pred psihološkimi in socialnimi učinki pandemije (vsi nasveti na enem mestu)

Vabljeni na spletni dogodek Društva za transakcijsko analizo Slovenije.

Kako se zaščititi pred psihološkimi in socialnimi učinki pandemije (vsi nasveti na enem mestu) - Foto: Profimedia

Društvo za transakcijsko analizo Slovenije 5. in 6. februarja 2021 organizira 7. strokovno srečanje PSIHOLOŠKI IN SOCIALNI VIDIKI PANDEMIJE - Odzivi in prilagoditvene sposobnosti posameznika in družbe.

Vse velike spremembe v družbi ogrozijo občutek varnosti in možnosti izbire. Predstavljajo grožnjo za življenje, sprožijo premike v doživljanju in odzivih posameznika in družbe. V teh odzivih smo priča fazam od zanikanja ali zmanjševanja pomena do visoke stopnje strahu, tesnobe pa tudi jeze na vse in vsakogar, ter občutka nemoči in celo obupa.

S trajanjem pandemije Sars - Cov-2 naraščajo negativni vplivi na vso populacijo ne le na njen ranljivejši del. Globoke spremembe v doživljanju sveta in človekovega mesta v njem bodo vidne šele čez čas.

Namen strokovnega srečanja

Na strokovnem srečanju bodo predstavili psihološke in socialne odzive vseh struktur v družbi od posameznikov, do družin, skupin, delovnih organizacij ter posebej ranljivih skupin kot so starostniki, otroci in mladostniki. Predstavili bodo odziv in učinkovitost psihosocialne stroke v odnosu do teh skupin ter vlogo medijev pri spopadanju z izjemnimi razmerami.

Izkušnje bodo izmenjali z gosti iz Italije, Švedske in Anglije.

Gostje bodo s svojimi prispevki poleg psihosocialnih vidikov predstavili tudi pogled s širše perspektive kot so zgodovinsko - epidemiološki vidiki ter sociološke analize in razmišljanja.

Strokovno srečanje je namenjeno strokovnjakom različnih strok, ki se ukvarjajo s poklici pomoči in ostali zainteresirani javnosti.

Več informacij in prijavo na strokovno srečanje najdete na spletni strani http://www.sloventa.si/

Vabljeni!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Če želite biti v novem letu srečnejši, se držite teh 6 enostavnih zapovedi

Priporočamo tudi: Če želite biti srečnejši v življenju, se znebite teh slabih navad

Najbolj brano