Josephine Skriver

Skandinavka, ki lovi trenutke tukaj in zdaj ...

Josephine Skriver

Prihajate iz Skandinavije; včasih je bilo veliko manekenk iz vaših krajev, je še tako?
Danes jih je vsekakor manj, saj se trendi nenehno spreminjajo. Mislim pa, da je pri nas zelo veliko nadpovprečno lepih deklet, in zanimivo je, da imajo dejansko tudi lastnosti, primerne za manekenke.

Katere lastnosti so to?
Poleg višine še lepi lasje, brezhibna koža, dobra zgradba telesa in obraza, potrpežljivost.

Ste po srcu svobodnjakinja?
Sem, kar pomeni, da nimam korenin; lahko rečem, da sem ujela trenutek, in ta trenutek je zdaj. Pustimo se presenetiti ...

Koliko zapravite za obleke?
Še vedno celotno plačo, no, skoraj ... nekaj tudi ostane, a ne prav veliko. Obožujem modo, z njo in zanjo živim, zato je poglavitno, da sem dobro oblečena, dobra oblačila pa imajo svojo ceno.

Kaj pa hitra moda, vas navdušuje?
Seveda, zdi se mi zelo dobro, da si lahko privoščimo vse mogoče kroje in modele po dostopnih cenah. A kot manekenka imam čast, da lahko nosim oblikovalske kose, zato zelo dobro vem, kakšna je razlika med poceni modo in tisto, ki ima visoko ceno.

Najljubši kos v garderobi?
Salonarji s peto, lahko rečem, da jih zbiram! Sem nora na čevlje, kmalu bo stanovanje postalo premajhno, res jih je preveč.

Obleka naredi človeka?
Ne naredi ga dobre ga ali slabega, za to so pomembni drugi dejavniki. A obleka je nedvomno prva stvar, ki jo opazimo, zato po svoje naredi človeka in o njem tudi nekaj pove.

Najlepši dan v vašem življenju?
Bilo jih je kar nekaj: revije, reklamne kampanje, tudi pohajkovanje s prijateljicami po zakulisju. To je sanjski svet, vendar ga moraš obvladati, saj te v nasprot­nem primeru dobesedno požre.

Lorella Flego
foto Imaxtree

Najbolj brano