Izpovedi zapravljivke

Sara B. je ljubiteljica mode in stila, dekorja, prijetnih vonjev in nežnih krem. 100-odstotno zaljubljena v svoja dva škrata in vedno brez dlake na jeziku. Njeni blogerski zapisi so skupek osebnih življenjskih situacij, kritičnih pogledov na trenutne dogodke v družbi, modnih in lepotnih zapisov ter fotografij s številnih skokov po metropolah, vse skupaj podpisano z osebnim slogom.

Obvezno čtivo za vse osveščene najdete na www.izpovedizapravljivke.com.

Katja Golob

Izpovedi zapravljivke

Zadnji nakup, nad katerim ste očarani?

To je bil nakup UGG-ic v New Yorku. V njihovem butiku na Madison Aveniji sem sebi ter otrokoma kupila UGG-ice in zanje plačala manj, kot bi pri nas samo za par zase. Še dva dni sem imela nasmešek do ušes, kar bo zagotovo rezultat v kakšni smejalni gubi več. Sicer sem pravi lovec na dobre priložnosti.

Bi zase lahko trdili, da znate z denarjem?

70 odstotkov časa sem zelo racionalna in si ne pustim prekoračiti limita na bančnem računu, vendar se mi v preostalih 30 odstotkih dogaja, da se preprosto zaljubim v kakšno stvar in takrat se razum izključi.

Kdaj ne vprašate za ceno?

Oh, za ceno vedno vprašam. Kljub vsemu sem racionalna bikica.

Za katere stvari zapravite preveč denarja, za katere premalo?

Zagotovo zapravim preveč za oblačila otrok. Vsi kosi oblačil se mi namreč zdijo tako sladki, da se jim preprosto ne morem upreti, čeprav vem, da jih bosta nosila le eno sezono. Težko bi rekla, da čemu namenim premalo denarja. Sem pač Zapravljivka.

Vam je ljubša kreditna kartica ali gotovina?

Kreditna kartica. Zagotovo. Imam kar tri in prav racionalno računam, s katero bo plačilo zapadlo čim pozneje.

Nosite v denarnici kaj za srečo?

Sliko, na kateri sem skupaj z mojo babico. Na njej imam približno štiri leta, ona pa me stiska k sebi. Slikani sva v Draž­gošah, od koder prihaja. Ta slika me spet in spet spomni na dom, na to, od kod prihajam in da se je v življenju za vse treba boriti. Sicer pa imam v denarnici tudi fotografiji mojih dveh škratkov.

Kaj je za vas res dober nakup?

Dizajnerska torbica po zelo ugodni ceni. Moj mož pa bi rekel – Applova delnica po zelo ugodni ceni. Skratka, se dopolnjujeva, kar je dobro.

Za koga najraje zapravljate?

Za otroka, vsekakor.

Vaša šibka točka, mimo česa ne morete?

Mimo lepih čevljev. Kar zelo jezi mojega moža.

Kaj naredite z zgrešenimi nakupi?

Podarim jih ali pa jih poskušam prodati. Preko bloga ali pa preko 2nd Chance 'vintage butika', ki nošene dizajnerske kose ponuja po ugodnejših cenah.

V katerem mestu najraje zapravljate?

V Parizu ali New Yorku, čeprav mi je zares najljubši splet. Tam so trgovine odprte 24/7 (kupujem, ko otroka že spita), iskanje modelov, blagovnih znamk in številk je na dosegu klika in nihče mi ne vsiljuje svojega nasveta. Kupljene stvari lahko v miru pomerim doma, in če mi ne odgovarjajo, jih UPS ali DHL pobere na domu. Neprecenljivo! Mnogo ljudi se spleta še vedno boji, moti jih poštnina, a če v vse skupaj vračunate še vse to udobje, ki vam ga splet nudi, ste zagotovo zmagali.


Fotografije osebni arhiv in Shutterstock.com

Najbolj brano