Ime mi je …

… in težko me je ujeti! Po kom so najbolj razvpite torbice dobile ime? Kratek pregled usnjenih lepotičk.

Ime mi je … - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree, Fotografija Fotografija Imaxtree

Lady Dior

Princesa Diana je prisegala na Clinique, Eltona Johna, biserne ogrlice in torbice Dior. Ko ji je leta 1995 v Parizu novo Diorjevo malo črno podarila nekdanja prva dama Francije, gospa Chirac, si jo je Lady D naročila v vseh različicah in je nikoli več odložila. Krstili so jo za Lady Dior.

Alexa

Najnovejšo urbano legendo si je zamislil Mulberry. Ko so teve voditeljico Alexo Chung zasačili z njihovo vintidž moško torbo, se jim je utrnila ideja o križancu med aktovko in Mulberryjevo Bayswater. Nastala je šik kurirka Alexa.

Birkin

Na letu Pariz–London je Jane Birkin s kupi papirja v zraku potožila moškemu na sosednjem sedežu, da bi Herm? sov adresar res moral imeti žepe. Možakar je bil nihče drug kot predsednik hiše Herm? s in leta '84 ji je posvetil najbolj ekskluzivno torbo z dveletno čakalno listo: Birkin.

Jackie

Guccijevo luksuzno malho iz petdesetih je na newyorških ulicah 20 let pozneje proslavila Jacqueline Kennedy Onassis v trenču in z ogromnimi sončnimi očali, kmalu so jo začeli klicati kar The Jackie. Nova Guccijeva kreativna direktorica Frida Giannini se je poleti 2009 prvi dami poklonila z New Jackie, v novi XL-velikosti, a s starim boho pridihom.

Kelly

Pokliči M za umor in K za torbico! Hitchcockova blondinka in žena monaškega princa Grace Kelly je prva vse bliskavice usmerila v torbico, ko je leta 1956 s svojo zvesto spremljevalko pred paparaci poskušala zakriti nosečniški trebušček in pristala na naslovnici. Hiša Herm? s je model, ki so ga sicer izdelovali od leta '30, takoj ljubkovalno preimenovala v Kelly.

Stam

V času 'it' norije je le redkim uspelo preživeti naval navdušenja in postati nova klasika. Leta 2005 je Marc Jacobs svojo ravno prav veliko 'preštepanko' z masivno verigo in vintidž zapiranjem poimenoval po kanadskem supermodelu Jessici Stam, ker je tako kot torbica klasična, a z navihanim pridihom. Sodobna Chanel 2.55.

Urša Jerkič

Najbolj brano