Imate doma kosmatinca, ki je alergičen na določeno hrano, pa nikakor ne najdete primerne prehrane zanj? Potem morate spoznati Loving Paw

Živimo v svetu, v katerem vsak dan znova ugotavljamo, da se v določenih trenutkih ali obdobjih v življenju, bolje razumemo z živalmi kot ljudmi.

Imate doma kosmatinca, ki je alergičen na določeno hrano, pa nikakor ne najdete primerne prehrane zanj? Potem morate spoznati Loving Paw - Foto: promocijsko gradivo

Predvsem psi so človekovi najboljši prijatelji, ki skrbijo za nas, nam polepšajo dan in so nas vsakič, ko nas vidijo noro razveselijo. Imeti psa ali druge domače živali pa ni samoumevno. Je veliko dela, tudi neprespanih noči in vsakodnevne skrbi, ali bo z njimi vse v redu. Pes je marsikomu lahko še bližje kot človeški prijatelj. In imeti psa je nekaj najlepšega, kar si lahko zamislite. Gre za povsem nesebično ljubezen, ki nam jo oni vračajo. 

Za to je tudi pomembno, kako skrbimo zanj. S čim ga hranimo in kakšno opremo uporabljamo. Tukaj nastopi Loving Paw - spletna trgovina, ki jo vodi Janja Strozak. Po poklicu sicer diplomirana organizatorka turizma, ki pa je že od malih nog močno povezana s kosmatinci. Doma so vedno imeli kužke in muce, brez katerih si še danes, toliko let kasneje, nikakor ne zna predstavljati življenja. Že v času študija jo je pot zapeljala v izobraževanje na področju holističnega pristopa pri skrbi za živali. Osrečuje jo to, kar počne danes – da je vsak dan v družbi kosmatinčkov in zanje ustvarja naravne in zdrave proizvode. 

Zgodba v nastajanju

Janja je že leta 2017 začela s pisanjem o zdravem življenju kužkov in muc. V tem času je pridobila tudi ogromno znanja s področja veterine in holističnega pristopa celostne obravnave kužkov in muc. Vse od takrat se izobražuje in pridobiva certifikate na področjih zdrave prehrane in njihove nege.

V devetih letih, ki jih je preživela s svojim kužkom Shih Tzujem Kai-em, je spoznala, da je na slovenskem trgu izjemno težko dobiti kakovostno hrano brez žit, glutena in monoproteinske izdelke. Kai je leta 2017 na žalost umrl zaradi raka, kar jo je izjemno potrlo, a ji obenem dalo zagon, da njemu v spomin in vsem ostalim kosmatinčkom alergikom priskrbi izdelke, v katerih bodo lahko tudi oni uživali.

Dve leti kasneje je tako s pomočjo sorodnikov uresničila tudi svojo veliko željo – odprla je spletni butik za male živali. Ki pa je v marsičem povsem drugačen od ostalih podobnih spletnih butikov - v njem namreč najdemo naravne in lokalne izdelke za pse in mačke.

A Loving Paw je več kot le navadna znamka s proizvodi za kosmatince. Je zgodba, je način življenja lastnika in njegovega najboljšega prijatelja. Znamka, kjer najdejo svoj najljubši izdelek tudi najbolj občutljivi. V ospredju so nasveti, recepti in pomoč vsem lastnikom. Skozi celotno zgodbo se držijo temeljnih vrednot: NARAVNO. LOKALNO. SRČNO. 

Lokalni in naravni izdelki za kosmatince

Sprva so se v njeni ponudbi nahajale samo hrana, oprema in izdelki za nego brez žit, glutena, primesi, vse slovenske izdelave, najbolj pomembno pa je bilo to, da je dala poudarek na kvaliteto in ne kvantiteto. Med samim izobraževanjem in raziskovanjem pa je čisto po naključju ugotovila, da je bentonitna glina izjemno pomembna tudi v veterini. A izdelki, ki jo vsebujejo, v Sloveniji za kosmatinčke ne obstajajo. Tako je z lastniki ene izmed najboljše bentonitne gline na svetu ustvarila celoten set za nego in zdravje iz bentonitne gline v letu 2020. In tako se je zares začela razvijati blagovna znamka Loving Paw. 

"V tistem trenutku sem našla svoje poslanstvo – skrbeti, ustvarjati in prodajati zgolj samo še svoje naravne, lokalne in srčne izdelke." Prelomno je bilo letošnje leto, ko se je na podlagi tehtnega premisleka posvetila izdelavi povsem svojih izdelkov. Trenutno jih je na voljo preko trideset na vseh področjih: prehrani, opremi, izdelkih za nego ter izdelkih za lastnike. Razvijajo svoje lastne recepture in odločno odklanjajo konzervanse in primesi. Ves čas se vračajo nazaj k naravi. 

Preplet posla in osebnega življenja

V podjetje in zgodbo Loving Paw sta vpletena oba z možem. Janja pravi, da je včasih ločnica med zasebnim in poslovnim življenjem povsem zabrisana. Vseeno pa vse od takrat, ko sta se jim pridružili najmlajši članici družine, poskušata prosti čas in določen del dneva nameniti samo družinskemu času, zaradi česar sta v poslu posledično le še boljša.

In kakšni so cilji za prihodnost?

Kratkoročni cilj je, da pridejo Loving Paw izdelki tudi v ostale prodajalne za male živali in prodajalne z zdravimi in naravnimi izdelki ter tudi do večjih trgovcev. Dolgoročno gledano pa si želi, da bi njeni izdelki postali prva misel lastnikov, ki se odločajo za kakovostno blagovno znamko tako doma, kot upa, pa nekoč tudi v Evropi. "Želim si namreč ponuditi najboljše iz lokalnih sestavin in lokalne izdelave, ki je obenem primerno tudi za največje alergike."

Fotografije: Promocijsko gradivo

Najbolj brano