George Clooney in vse njegove ženske

“Ne bi mogel kandidirati za vstop v Belo hišo. Spal sem s preveč ženskami. Prav tako sem jemal preveč mamil in bil na preveč razuzdanih zabavah,” je svoje življenje na kratko opisal igralec George Clooney.

George Clooney in vse njegove ženske - Foto: Profmedia.si, GettyImages

George Timothy Clooney,

ki ga v kinih lahko gledamo kar v dveh filmih, drami Marčeve ide in komični drami Potomci, se je irski katoliški družini rodil 6. maja 1961 v mestecu Lexington v Kentuckyju.

Mama Nina Bruce Warren je bivša misica te ameriške zvezne države, delala pa je tudi kot voditeljica nekega šova na kabelski televiziji.

Oče Nick Clooney je televizijska osebnost, igralec in voditelj pogovornega šova Nick Clooney Show, ki je bil izredno priljubljen na območju Cincinnatija. Še večji uspeh je dosegel, ko je njegov obraz - zahvaljujoč kvizu The Money Maze - postal prepoznaven po vsej Ameriki.  Po tem, ko so kviz ukinili, se je Nick vrnil k svoji prvi ljubezni, novinarstvu, in postal direktor novic na televizijski mreži WKRC.

Mladi George je od petega leta spremljal svojega očeta v službi. Vihral je po prizorišču snemanja, se družil z vsemi, ki jih je srečal, neredko pa je med vremensko napovedjo stal v kotu in voditelju šepetal višino temperatur. Že takrat je bil zelo šarmanten in Nickovo občinstvo ga je resnično oboževalo. Georgeeva teta, slavna pevka Rosemary Clooney, je bila prepričana, da bo njen nečak nekega dne postal uspešen komik.

V osnovni šoli je bil tudi George, tako, kot mnogi super zvezdniki, kdaj tarča posmeha. Otroci so se pogosto norčevali zaradi Bellove paralize, za katero je takrat bolehal in zaradi katere prihaja do občasne nezmožnosti mimike navadno ene strani obraza. Med takšnimi napadi, ko ni mogel odpreti levega očesa in normalno piti ali jesti, so ga otroci klicali Frankenstein. “To je bilo najhujše obdobje v mojem življenju. Saj veste, kako kruti so lahko otroci. Smejali so se mi in me zafrkavali, a me je ta izkušnja naredila močnejšega,” je razkril.

Bolezen je izzvenela po letu dni, zato je lahko George spet nemoteno užival v druženjih na očetovem delovnem mestu. Zaposlenim je prinašal kavo in krofe, pozdravljal je goste in celo zabaval studijsko občinstvo. Njegov oče je nekoč izjavil, da je George ostal brez glasu, ko je poskušal narediti čim boljši vtis na gostjo Lyndo Day George, zvezdnico serije Misija: Nemogoče. Seveda je imel Nick tudi zunaj studia veliko obveznosti, kot so številna potovanja, gostovanja, obiski šol, podjetij in mest, v katerih je živelo njegovo občinstvo.

Na takšna potovanja je popeljal vso družino, soprogo Nino, sina Georgea in hčerko Ado. To je bilo še posebej koristno za mladega Georgea, ki je takrat dojel, kaj pomeni vse podrediti občinstvu in njegovi zabavi. Zasebna nesoglasja, ki so jih pestila, so reševali kar v avtu. “Med potjo do določenega cilja smo se prepirali v avtu, ko smo izstopili iz avta in so začeli ljudje vzklikati očetovo ime ter od njega zahtevali avtograme, pa smo se vsi objeli in se smehljali. Po šovu smo se spet usedli v avto in molčali vso pot do doma. Takrat sem dojel, da v vsakem človeku obstajata dve osebi - zasebna in javna. Moraš se truditi, da ju ločiš, tako kot jaz počnem zdaj. Če tega ne zmoreš, si v težavah,” je prepričan George.

To je lekcija, ki jo je takoj usvojil in jo pozneje, ko se je začel pojavljati na tiskovnih konferencah in rdečih preprogah, mojstrsko obvladoval. Že takrat je bilo očitno, da ga odrski reflektorji privlačijo bolj kot šola. Sicer je obiskoval srednjo šolo Augusta v Kentuckyju, a ni bil ravno navdušen nad učenjem. “Moja družina je bila zelo stroga. Oče je pravi liberalni demokrat, kar pa ne pomeni, da je bil liberalen, ko je šlo za njegove otroke. Z mamo je bilo lažje shajati kot z očetom, a oba sta bila stroga.

Moji starši so močno verjeli v lastne sposobnosti, a tudi v sposobnosti svojih otrok. Od nekdaj smo bili prepričani, da nam bo uspelo, če bomo stvari počeli iz pravih razlogov,” pravi George, ki je v tistem obdobju razmišljal o športni karieri. Bejzbol je bil takrat njegovo življenje. Kot velik športni zvezdnik svoje šole se je celo preizkusil na testiranjih za ekipo Cincinnati Reds, a se ni dobro izkazal. “Živel sem v svetu, v katerem sem bil najboljši v tem, potem pa sem šel v kamp, kjer so bili vsi ostali ‘najboljši’, jaz pa nisem bil niti približno tako dober kot oni. Ko sem dojel, da nikoli ne bom tako dober, sem moral oditi. Vedel pa sem, da sem vsaj poskušal. Moja največja veščina je vedeti, kje so moje meje,” razlaga.

No, zaradi tega neuspeha pa ni pretirano trpel, saj je imel okoli sebe dekleta, ki so zaposlovala njegovo pozornost. Imel pa je tudi opiate, v katerih je takrat užival. Nazadnje se je vendarle odločil, da se bo vpisal na univerzo, a ga tudi študij ni pretirano veselil. Poskušal je iti po očetovih stopinjah in kariero graditi na televizijski postaji, a mu tudi to ni bilo všeč.

Potem je nekega dne ugotovil, s čim se želi zares ukvarjati. To se je zgodilo, ko je njegov stric José Ferrer s svojima sinovoma, prav tako igralcema Miguelom in Rafaelom, leta 1982 prišel v Kentucky snemat film And They’re Off. Miguel in George sta si bila zelo blizu, zato mu je bratranec pomagal, da je v filmu dobil manjšo vlogo. Čeprav film nikoli ni izšel, je bil George, ki nikdar prej ni resno razmišljal o igralstvu, navdušen.

“Ko sem odkril igralstvo, sem bil navdušen. Nenadoma se je ves hollywoodski sijaj pojavil nad tem mestecem v Kentuckyju, kar me je očaralo,” pravi George, ki je do takrat delal za strica Jacka. Zanj je obiral tobak, leta 1982 pa je dokončno ugotovil, da je prišel čas, da odpotuje v Los Angeles. In to s samo 300 dolarji v žepu in s starim avtom! Načrtoval je, da bo živel pri teti Rosemary, dokler ne bo dobil prve igralske vloge. Njej pa niso bile všeč vloge, ki jih je dobival, zato mu pri tem ni hotela pomagati. Ga je pa zato za potrebe svoje turneje zaposlila kot osebnega šoferja. Drugih poslov ni imel. Od novega prijatelja Granta Haslova, ki je pozneje postal njegov produkcijski partner, si je izposodil 200 dolarjev, da je lahko posnel fotografije za predstavitveno mapo, a mu tudi to ni pomagalo. Postal je zelo depresiven, zato ga je Rosemary prosila, naj odide. Na srečo mu je streho nad glavo ponudil Tom Matthews, prijatelj in kolega, ki se je prav tako boril za svojo prvo vlogo. “Vzel sem vzmetnico in jo postavil na tla Tomove garderobe. Živel sem v omari, in to je bilo najboljše obdobje v mojem življenju. Prav zaradi tega bo Tom za vedno moj najboljši prijatelj,” pojasnjuje George, ki je pri Tomu preživel leto dni. V tem času se je udeleževal avdicij, opravljal gradbena dela in obiskoval igralski tečaj Miltona Katselasa. Prav vodilni ljudje tega tečaja so mu našli agenta in končno je začel dobivati prve vloge.

Številni mislijo, da je George postal prava senzacija po prvi veliki vlogi v seriji Urgenca, po kateri so začele deževati filmske ponudbe, a ni bilo tako. Od vrat do vrat je prodajal zavarovanja, risal karikature obiskovalcev trgovskega centra in prodajal limonado na stojnici. Res je, da je kariero začel v seriji, ki se je prav tako imenovala E/R, a ne gre za zelo uspešno serijo ER (Urgenca). Prvo so začeli predvajati že leta 1984, prizorišče snemanja pa je bilo, kot tudi pozneje v uspešnejši verziji, v Chicagu.

Takrat je začel razmerje s prvo javnosti znano punco, mlajšo sestro Michelle Pfeiffer, igralko Dedee. Ta je bila takrat stara 19, on 24 let, njuna romanca pa je bila kratkega veka. Georgea je bolj kot ljubezen namreč zanimal posel. Nekaj let je igral v seriji The Facts of Life, potem pa je dobil še vlogo v humoristični seriji Roseanne in v nekaj filmih.

Honorarji so postajali čedalje višji in kmalu je bil bogat. Služil je 40 tisoč dolarjev na teden, imel domovanje v Hollywoodu in dva avta. Leta 1983, ko je igral v nekem losangeleškem gledališču, je spoznal Talio Balsam, hčerko igralcev Martina Balsama in Joyce Van Patten. Talia je leto dni starejša od njega in je takrat igrala v televizijskih serijah Srečni dnevi, Taksi in Dallas. Čeprav je bila v zvezi, jo je ves čas osvajal. Na koncu jo je tudi osvojil in zapletla sta se v razmerje, ki pa sta ga kmalu prekinila.

Čez nekaj let sta obnovila romanco in se zaljubila do ušes, leta 1989, po le nekaj mesecih obnovljene zveze, pa sta se v Las Vegasu poročila. Zakon je trajal le tri leta. “S Talio sva bila dolgo skupaj. Je je punca, za katero sem norel, v katero sem bil zaljubljen in s katero sem se želel poročiti. Imel sem 28 let, in ko si v Kentuckyju toliko star, je čas, da se poročiš. In natančno veš, kakšen bi moral biti zakon. Ker se najin ni skladal s to predstavo, sem mislil, da ni nič vreden. Odšel sem. Morda sem bil tudi prestrašen. Ali pa nisem bil pripravljen na zakon. To je bila moja krivda,” priznava. Talia je do danes ostala edina ženska, ki ji ga uspelo zvleči pred oltar.

Pred njo je bil v zvezi z igralko Kelly Preston, takrat še anonimno punco, ki se je trudila dokopati do svojega koščka kolača v filmski industriji. Spoznala sta se v igralski šoli in že leto dni po začetku razmerja se je Kelly vselila v njegovo losangeleško domovanje. V tistem času ji je kupil miniaturnega črnega prašiča, ki sta ga poimenovala Max. Njuna zveza pa ni bila tako resna, da bi razmišljala o zakonu. Po dveh letih sta se razšla, George pa je bil tako obupan, ker ga je Kelly zapustila zaradi Charlieja Sheena, da je zahteval, da Max ostane pri njem. Prašiču je celo dovolil, da je spal z njim v postelji.

Po nekaj propadlih ljubezenskih zvezah in mnogo ne ravno opaznih vlogah je končno vendarle dobil svojo veliko priložnost. Šlo je za še eno televizijsko serijo, ki se je imenovala Urgenca, a v nasprotju z verzijo iz leta 1984 je ta postala velikanska uspešnica, ki je Georgea v vlogi dr. Douglasa ‘Douga’ Rossa izstrelila v zvezdniško orbito. Seveda pa ženske niso opazile le njegovih igralskih sposobnosti, ampak tudi šarm, zato je v tistem času začel ljubimkati s številnimi privlačnimi ženskami.

Po ločitvi od prve in edine soproge se je zapletel v triletno romanco z igralko Kimberly Russell. Ko je omenila zakon, je takoj stisnil rep med noge in jo leta 1995 popihal. Menda se je želel videvati še z drugimi ženskami in uživati v svoji cvetoči karieri.

Model Karen Duffy, ki jo je spoznal kmalu po prekinitvi zveze s Kimberly, je bila naslednja v nizu njegovih izbrank. V letu dni, kolikor je trajala njuna ljubezenska sreča, sta se odlično zabavala, le nekaj mesecev po razpadu razmerja pa jo je George zamenjal s Francozinjo Céline Balitran. Takrat 23-letno natakarico in študentko prava je spoznal, ko je v Parizu snemal akcijski film Mirovnik. Céline je kmalu pustila službo in z Georgeem odpotovala v Los Angeles, a leta 1999 se je tudi ona znašla na seznamu bivših. Menda je bil za konec razmerja kriv njegov prenatrpan delovni urnik, težava pa je bila tudi v tem, da je preveč časa preživljal s svojimi prijatelji. “Prioritete v življenju sem si razporedil tako, da je delo na prvem mestu. Če to pomeni, da se ne bom mogel videvati z neko osebo, s katero sem v zvezi dva, tri ali več mesecev, je to pač odločitev, ki sem jo sprejel,” pojasnjuje.

Delovni urnik pa mu ni preprečil, da se ne bi že istega leta začel zabavati z igralko Brooke Langton iz serije Melrose Place. Njuna afera je trajala le nekaj mesecev, ravno toliko kot razmerje z igralko Traylor Howard, ki je odletela kot gumb s stare srajce, ko je George spoznal zapeljivo Liso Snowdon. Angleška televizijska voditeljica je prav gotovo ena od ‘najbolj prisotnih’ žensk v njegovem življenju v preteklem desetletju. Spoznala sta se na snemanju reklame za martini v Španiji, njuna zveza pa je z občasnimi prekinitvami trajala do leta 2006. Takrat je obnovil ljubezen s stanovsko kolegico Renée Zellweger, s katero se je zabaval že pet let prej.

Kako velik zapeljivec je, je pokazal za valentinovo leta 2002, ko je v cvetličarni na Beverly Hillsu naročil več šopkov rož, ki jih je poslal na več naslovov žensk. Ena od njih je bila igralka Jennifer Siebel, s katero je imel kratkotrajno afero. Njegovim čarom je podlegla tudi kanadska natakarica Maria Bertrand, le Kristi Allen pa ga je uspelo nekoliko dlje zadržati ob sebi. Spoznala sta se na snemanju komične drame Izpovedi nevarnega uma. Krista ga je tako močno navdušila, da se nista niti za sekundo ločila, motilo pa ga ni niti to, da je Krista bivša zvezdnica pornografskih filmov. Njuna zveza je trajala do leta 2004, ko se je spet zapletel z Liso Snowdon. Pozneje se je še enkrat vrnil v objem Kriste Allen, leta 2006 pa sta dokončno prekinila razmerje.

Težko ga je prebolela tudi ‘razočarana gospodinja’  Teri Hatcher, s katero je kratek čas ljubimkal leta 2007. Zato pa je imela več sreče Sarah Larson. Najbolj seksi živeči moški na svetu, ki ga je s tem nazivom dvakrat okronala revija People, je lepo natakarico spoznal junija 2007 v lasvegaškem hotelu Palms, kjer je bila zabava ob premieri akcijske komedije Oceanovih 13. Clooney je bil tako očaran nad njeno lepoto, da je njenega šefa prosil, naj ji da preostanek večera prosto, da bi se lahko bolje spoznala.

Naslednjih nekaj mesecev je - kjerkoli v Ameriki je snemal film - vsake toliko časa poklical Sarah in jo povabil na obisk. Konec avgusta pa sta se končno odločila, da se bosta spustila v resno zvezo. Sarah je svojemu šefu poslala sporočilo, da se ne bo vrnila v službo, ker bo z Georgeem potovala po svetu. Igralec je novo punco javnosti predstavil na filmskem festivalu v Benetkah, ko jo je pred vsemi poljubil. Sarah se je vselila v njegovo domovanje v Los Angelesu, in ko ga je spremljala na podelitvi oskarjev, so začeli številni namigovati, da je prav ona tista prava. Skupaj sta proslavila tudi njegov 47. rojstni dan, njuni prijatelji pa so čedalje glasneje šušljali, da se bosta sprehodila do oltarja. Namesto tega je George leto dni pozneje nenadoma prekinil razmerje. “Mislila je, da se bo poročila, namesto tega pa jo je pustil. Obupana je. Njeno srce je zlomljeno. Ne zasluži si tega. Tega ni pričakovala. Imela sta ogromno načrtov,” je pozneje razkril njen prijatelj. Že med trajanjem razmerja pa so v javnost pricurljali najintimnejši detajli njune ljubezenske zgodbe. “Ni je sram govoriti o seksu ali o tem, kaj z Georgeem počneta v spalnici. Pravi, da je najboljši ljubimec, kar jih je kdaj imela, a hkrati tudi najbolj perverzen. Težko me je šokirati, a nekatere stvari, za katere je govorila, da jih z Georgeem počneta, so bile tudi zame preveč. Rekla mi je, da ima George v postelji rad igranje vlog, obožuje pa tudi uporabo spolnih igračk in podobnih stvari. Povedala mi je tudi, da jo George opogumlja, naj bo poredna, ker obožuje to plat njene osebnosti. Drugo, kar mi je povedala, pa je bilo tako noro, da sem si celo zaželela, da je sploh ne bi ničesar vprašala,” je povedala Sarahina prijateljica, ki si je z njo blizu že od osnovnošolskih let. Pet mesecev pozneje je Sarah postala bivša.

Toda George seveda ni bil dolgo sam. Njegovo pozornost je leta 2009 vzbudila prelepa italijanska voditeljica Elisabetta Canalis, ki jo je spoznal v Rimu. Po tem, ko sta pet mesecev preživela v njeni rodni Italiji, natančneje v njegovi hiši ob jezeru Como, jo je odpeljal s seboj v Los Angeles. Zdelo se je, da so vsi navdušeni nad njo. “Resnično je čudovita ženska. Lepo je videti tako srečnega prijatelja,” je izjavil igralec Matt Damon. Začetne evforije ni uničil niti škandal, ki je Elisabetto povezoval s prostitucijo in kokainskimi krogi. Po dveh skoraj idiličnih letih pa je tudi njuno ljubezen doletel grenak konec. Pisalo se je o tem, da je glavni razlog za to domnevna Elisabettina želja, da bi zasnovala družino, kar je v nekem intervjuju dejansko tudi izjavila.

Potem pa je javnost vendarle izvedela pravo resnico. Italijanski novinar Bruno Vespa je podrobnosti iz njune zveze zabeležil v knjigi Questo amore. “Najbolj je cenil mojo ženstveno stran, in ko gre za radodarnost, je eden od najboljših. Zame je bil poseben in zelo pomemben, ravno tako kot oče. Najin odnos je bil bolj podoben odnosu med očetom in hčerko. To mi je šele zdaj postalo jasno. Nikoli se nisva pogovarjala o zakonu ali otrocih. Ne omejujem se, ko gre za otroke, a niti jaz niti George nisva nikoli razmišljala o tem, da bi jih imela skupaj. Zveza se ni končala zaradi vprašanja zakona, ampak zaradi najinih zasebnih potreb. George je zasebno pravi kavalir. Zelo me je spoštoval, kot partnerico in kot žensko,” je Elisabetta razkrila v omenjeni knjigi.

Prav to si o njem misli tudi zadnja v nizu njegovih lepotic, nekdanja rokoborka Stacy Keibler, s katero se je v javnosti pokazal kmalu po koncu razmerja s seksi Italijanko. “Med njima vlada neverjetna kemija, ona je na neki način enakopravna moškim,” je pojasnil anonimni vir. Parček se je v javnosti prvič uradno pojavil na filmskem festivalu v Torontu, Stacy pa je ena redkih srečnic, ki jo je George predstavil svoji mami. Menda sta se dami takoj odlično ujeli. Toda …

Bo ljubezen ‘snahe in tašče’ dovolj, da se končno ohrani vsaj to razmerje?

Tim Jeras/Story
fotografije Profmedia.si, GettyImages

Najbolj brano