Delavnice: pREobleka

Kaj je narobe s starimi oblačili? Morda le to, da so nova prepoceni?

Delavnice: pREobleka

Zato vabljeni na delavnice predelave, nadgradnje, izmenjave starih oblačil in podobnih aktivnosti, ki bodo našle skupen prostor znotraj projekta pREobleka. Prinesite vse, česar ne nosite več vi, vaša babica ali morda stric.

Poleg zbirnega kovčka z odvečnimi oblačili bodo na uporabo tudi šivalni stroji in strokovna pomoč pri predelavi starega v novo.


Prinesene zaklade boste popravljali, krpali in prekrojevali, jim dodajali aplikacije in improvizacije z ročnimi in strojnimi šivi ter jih po potrebi kombinirali z drugimi ročnimi deli (vezenje, kvačkanje, pletenje, makrame, ...). Kakšne kose, ki jim ne manjka prav nič, si boste lahko preprosto izmenjali.

Namen delavnice je odpiranje glave in novih vprašanj, raziskava oblačilnih alternativ, izmenjava oblačil, idej, znanja in mnenj, uporaba starih oblačil na nove načine in seveda spoznavanje različnih tehnik, zvijač in kreativnih prijemov za pREoblačenje. Vabljeni čisto vsi!

Delavnica je del širšega projekta pREobleka,

ki postavlja pod drobnogled tekstilno industrijo, išče in ponuja alternativo potrošniški maniji in se postavlja po robu brezdušnim stalno menjajočim modnim zapovedim, mega korporacijam ter ekološko - etično sporni tekstilni proizvodnji.

Kdaj in kje?

sreda, 25. maj 2011, Smetumet Zibka, Celovška 53, Ljubljana
tri delavnice:  9 – 12h, 12:30 – 15:30h, 16 - 19h
cena na delavnico: 25 eur
Interesenti za udeležbo se prijavite na smetumet.info@gmail.com, (navedite svoje dosegljive kontakte in uro izbrane delavnice) ker Zibka prenese le omejeno število aktivnih pREoblačilcev!

Najbolj brano