Darilo sebi, za (nov) začetek

Če bi radi obdarili druge, obdarite najprej sebe. Če bi radi, da bi vas drugi imeli radi, se začnite imeti radi. Če bi radi spremenili svet, najprej spremenite sebe. Če bi radi pomagali drugim, se prej okrepite. Če bi radi zakrpali partnersko razmerje, pokrpajte svoje rane. Če bi v novem letu radi nekaj novega, odvrzite nekaj starega – stare zametke bolezni, stare ovire, stare (boleče) spomine. Darilo sebi je darilo drugim, je darilo vesolju. Ker smo vsi – eno.

TINA TORELLI

Darilo sebi, za (nov) začetek - Foto: Fotografija Shutterstock

Pomlajena hrbtenica, pomlajeno življenje

Hrbtenica je korenina in steber našega življenja. Oskrbuje vse notranje organe in je glavni most za živčni sistem in za večino krvnih žil. Vse telesne tekočine in pretočnost energije so odvisne od stanja hrbtenice. Če hrbtenična vretenca niso v pravilnem položaju, pride do zmanjšanja pretoka življenjske energije po meridianih, ki so povezani z vsemi notranjimi organi. Organi se zaradi tega ne morejo pravilno obnavljati in vzpostavljajo nezdravo ravnovesje v telesu (npr. oslabljena jetra samodejno spodbudijo srce k še večji aktivnosti).

Rezultat 'novega ravnovesja' so mnoge zdravstvene težave. Imeti zdravo hrbtenico pomeni isto kot zgraditi hišo na trdnih temeljih. Samo zdrava hrbtenica lahko zagotavlja pravilno delovanje organov in prinaša fizično, čustveno in psihično zdravje, torej ravnovesje med telesom, umom in duhom. In to ni navaden čvek – Kitajci že tisočletja vedo, da posamezna negativna čustva vplivajo na stanje organov in – obratno.

Dobra novica je, da okvara hrbtenice ni nekaj dokončnega in da tako kot lahko pomladimo svoj obraz, lahko pomladimo tudi hrbtenico. Moderna metoda korekcije hrbtenice združuje tisočletne metode naravnega zdravljenja, nanotehnologijo in znanja o energiji. Tehnike so preproste in neboleče in prav takšno po terapiji postane vaše življenje. (www.pozitivnaenergija-inti.si)

Red na nivoju podzavesti

Theta možganski valovi so povezani z nezavednim in višjimi stanji zavesti. Podzavest je del naše zavesti, v kateri so vse naše intimne skrivnosti, vzroki za težave, spomini in vse neznano pod ledeno goro. Namen Theta Healinga je razrešitev in odstranitev vzrokov za naše težave na nivoju podzavesti, na ravni čustvenega in fizičnega telesa, kar pomeni, da se proces zdravljenja zgodi v samem zametku težave. Terapevt je priča procesa zdravljenja, ki ga izvede enotno polje ali Planck. Imenujete ga lahko višji jaz, kreator, enost, absolutna zavest, bog ali energija – na to se najmočnejša sila v vesolju ne ozira.

Ozdravitev je takojšnja, če je ne ovira ego, zato pri zdravljenju pomagajo odprtost, zaupanje in predanost. Theta Healing je holistični pristop k zdravljenju, ki se ne ukvarja s posledicami težav, temveč neposredno z vzroki. Primer: bolečine v križu so lahko posledica čustvenih naporov; boleča kolena in sklepi so lahko znak naše samodestruktivne naravnanosti. Če verjamete, da si ozdravitev zaslužite in če v bolezni ne vidite koristi in se nikomur nočete smiliti, ste odlična kandidatka za novo življenje. (www.theta-healing.si)

Čiščenje življenjskega prostora

Če se doma ne počutite kot v vatki, je čas za čiščenje! Lahko najamete profesionalnega strokovnjaka za feng šui, a ne bo šlo brez lastnega energijskega vložka, saj bi bilo sicer prestavljanje omar, nameščanje zvončkov in vodnjaka kot postavljanje svežih rož v umazano vodo. Obredi za čiščenje in povzdigovanje energije domov, svetišč, oltarjev in javnih mest so obstajali skozi vso zgodovino, ljudje pa so jih izvajali, ker preprosto zanesljivo delujejo.

Čemu ognjemet za novo leto? Ker hrup razbije stare, postane energije in pospeši tok nove energije prihajajočega leta. Čas je torej pravi za temeljito energijsko čiščenje doma – tako kot je to vedno treba narediti po bolezni ali prepiru ali tik preden iz porodnišnice prinesemo novorojenčka. O tehnikah se poučite v knjižici Čiščenje prostora od A do Ž avtorice Denise Linn, nekaj namigov, ki bodo dali takojšen občutek ugodja, pa že na tem mestu: najprej se znebite stvari, ki jih ne potrebujete – stara oblačila, bižuterija, spominki, stare knjige, zgoščenke lahko na nas vplivajo tudi negativno, če so povezani z negativnimi občutji. Vse je sporočilo, sporočilo pa je energija, zato – deluje.

Še ena (desetdnevna) čistilna akcija

Zavod Preporod že vrsto let izvaja skupinsko postenje s šolo zdravja, ki temelji na neomajni veri v čudovite sposobnosti telesa, da se samo izgrajuje, obnavlja, popravlja in zdravi, če živimo naravno. Zdravje je v naših rokah – in to je hudo optimistična 'novica'. Če se hranimo z naravno hrano, se občasno postimo, smo telesno dejavni, pijemo čisto vodo, čim več časa prežimo v stiku z naravo, dihamo svež zrak, dovolj spimo, imamo urejene odnose z bližnjimi in živimo umirjeno, nam zdravje ne uide. Tako moramo živeti vsak dan, in če ne znamo živeti tako, se tega lahko naučimo. Bolezen je samo opozorilo, da ne živimo prav, in kot tako jo moramo tudi vzeti.

Bi radi spet sedli v prve klopi in odprli nov brezčrtni zvezek? Pojdite v šolo zdravja, da se boste pozdravile, pomladile, polepšale … in posledično pritegnile v svoje življenje novo, kakovostnejšo energijo. Življenje je enkrat­na pustolovščina, zato si ga ne skrajšujte po nepotrebnem. (www.zavod-preporod.si)

Potovanje kot sproščujoča levitev

Neki kraj na svetu je, kamor vas močno vleče. Če ni nič naključje, tudi vaše želje niso. Očitno je, da morate tja, ker vas tam čaka neko spoznanje. Potovanje ni koristno samo zato, ker se daleč od doma malo sprostimo. Na potovanju zavzamemo do svojega življenja ptičjo perspektivo, razjasni se marsikaj, kar se pri psihologu ni, ker smo v starem okolju pogreznjeni v staro energijo, torej v stara sporočila. Včasih je prav fizična razdalja tista, ki jo potrebujemo. Na poti se okrepi naša intuicija, dialog z notranjim glasom postane plodnejši, lažje se prepustimo toku in smo bližje samim sebi. Doma smo namreč v veliki meri sestavljeni iz pričakovanj drugih ljudi, smo tisto, kar v nas vidijo drugi, in večino časa se tega niti ne zavedamo. Potovanje je zato čiščenje in poenostavljanje.

Podobno kot potovanje bodo na vas delovale tudi nove aktivnosti, novi konjički, še posebej vse tiste stvari, ki ste se jih bali in za katere morate iti vsaj rahlo čez sebe. Živite svoje želje in si v kratkem privoščite nekaj čisto novega. Pa srečno novo leto! Zares srečno. Zares novo.

Najbolj brano