Dada Jerovšek, lastnica znamke Kaval Group

Skoraj nemogoče je opisati, kako predana je delu v verigi svojih lokalov, saj je njena služba njen način življenja, ki ga živi tudi po 14 ur na dan. Sem znosi vso svojo energijo, stvari, ki jih prvotno kupi za dom, in predvsem nenadomestljiv presežek – sebe.

Dada Jerovšek, lastnica znamke Kaval Group

Zadnji nakup, ki vas je osrečil?

Zdaj ste me pa dobili! Večinoma kupujem le še za podjetje, ki mu vedno znova poskušam vdihniti dušo in ga narediti še lepšega, zato sem si pri novoletnem okraševanju dala duška v naši Loliti. Malce že, vendar ne preveč, saj nisem ljubiteljica kiča. Sicer pa mi pade na misel ruta iz Frey Willeja, ki sem jo dobila v dar.

Se pustite presenetiti z darilom ali ste ženska, ki rada vse kupi sama, saj se sama najbolje pozna?

Oboje mi kar ustreza (smeh), čeprav mi je res lepo, ko mi nekdo podari nekaj, kar 'sem jaz'. Samo sebe pocrkljam, ko grem v tujino in si v brezcarinskih prodajalnah kupim Miyakejev parfum.

Za koga najraje zapravljate?

Za svoje najdražje. Sin, mož, ljubi prijatelji ... Verjamem pa, da se vrednost darila ne meri z denarjem.

Česa ženska nima nikoli dovolj?

Meni so najljubša darila objemi, poljubi, naklonjenost ... Vsi potrebujemo ljubezen, nikoli je ni preveč. Materialno je tako zelo precenjeno.

Ste uspešna poslovna ženska. Kdo vas je naučil ravnanja z denarjem?

Od majhnega so me učili živeti skromno, ne da bi nam kdaj česarkoli primanjkovalo. Ogromno smo hodili v gore in v naravo nasploh, pozneje smo s hroščem potovali po Evropi. Vedno smo si vse vzeli s seboj na pot, največja nagrada pa je bila mrzla pijača ali sladoled v lokalu.

Zdi se mi, da nimate veliko zgrešenih nakupov?

Ne. Že lep čas ne.

Pravilo, ki ga upoštevate, ko kupujete?

Ko zagledam določen kos, v mislih preletim garderobno omaro in ga skombiniram s preostalimi. Mislim, da ni dovolj le imeti, temveč je treba znati tudi nositi, imeti svoj stil.

Imate svoje nakupovalne fetiše?

Čevlji, škornji ... Lahko sem vsakdanje oblečena, vendar so čevlji tisti, ki me naredijo res urejeno. No, tudi na ure sem nora, pa na sončna očala.

Kaj je za vas res dober nakup?

Ko mi zaigra srce, ko se počutim kot otrok, takrat sem blizu pravemu nakupu. Mislim, da bi vse življenje morali prebujati otroka v sebi in se vsak dan nečesa veseliti.

Kupujete kdaj prek spleta?

Ne. Ne želim si še tega drobnega užitka, za katerega tako ali tako nimam nikoli pravega časa, pokvariti z omejitvami, da ne morem pomerjati, okušati, vohati, potipati ... Me ne zanima. (smeh)

Katja Golob,
fotografija Helena Kermelj

Najbolj brano