8 najbolj romantičnih filmov na Netflixu za nocojšnji valentinov večer

Za solo večer ali večer v paru.

8 najbolj romantičnih filmov na Netflixu za nocojšnji valentinov večer - Foto: Profimedia

Eden najbolj krutih udarcev karantene? Odpravljanje možnosti zmenkov (razen če se med socialno distanciranim potepanjem niste pripravljeni premagati dejanskih ozeblin). Boljša možnost: gledanje romantičnih filmov na Netflixu. Trenutno imamo na voljo široko paleto romantičnih komedij in brez težav bi lahko preživeli noč, če bi primerjali Natalie Portman v No Strings Attached (2011) in Milo Kunis v skoraj enakem filmu Friends with Benefits (2011). Bolj zabavni pa so stari hollywoodski klasiki in nedavni oskarjevci. Zakaj trpeti skozi How to loose a guy in 10 days, ko Barbra Streisand in Omar Sharif že leta igrata mačko in miško v Funny Face? Ali pa posedite skozi grozljiv ples v 13 Going On 30, namesto da gledate, kako Ryan Gosling pleše v La La Landu? Oglejte si sedem odličnih romantičnih filmov na Netflixu.

1. The Sign Of Venus (1955)

Preden je njene pogodba s podjetjem Paramount v poznih 50-ih postala mednarodno znana, je Sophia Loren v Italiji posnela številne romantične komedije - med drugim tudi Znamenje Venere z Vittoriom De Sico, ki jo je pozneje režiral v z oskarjem nagrajenem filmu Dve ženski. Sofia Loren je seveda titularna Venera, ki jo snubci nenehno nadlegujejo, medtem ko je njena sestrična Cesira (Franca Valeri) neopažena dama - vendar ne za dolgo.

2. Marriage Story (2019)

Če potrebujete dober jok, obidite The Notebook in PS I Love You ter si oglejte zares čudovito Poročno zgodbo Noaha Baumbacha. Adam Driver in Scarlett Johansson sta predvidljivo briljantna kot Charlie in Nicole Barber - znani dramatik in igralka sredi ločitve iz Hindenburga. Stvari se še bolj zapletejo: odločitev Nicole, da se s sinom Henryjem vrne v rodni Los Angeles, Charlie pa v New Yorku pusti le svojo krivdo in gnus do družbe. Tudi če bi bil preostanek filma strašen, bi bilo vredno predvajati samo Lauro Dern kot Nicoleino odvetnico, ki govori resnico, Noro.

3. Funny Girl (1968)

Niste prepričani, da imate čustveno moč, da si znova The way we were? Namesto tega razmislite o ponovnem obisku hollywoodskega prvenca Barbre Streisand, ki ji je prinesla kipec najboljše igralke, ko je nastopila kot zvezda Ziegfeld Follies Fanny Brice. Med bleščečimi glasbenimi vložki režiser William Wyler raziskuje burno romanco med Fanny in kockarjem Nickyjem Arnsteinom (Omar Sharif). Opomba: Izjemno oblikovani kostumi 20. stoletja  Irene Sharaff.

4. La La Land (2016)

La La Land je neverjetno dober film, ki hollywoodske klasike seznani z obrazom Ryana Goslinga. Prejočite zgodbo režiserja Damiena Chazelleja do zlate dobe kinematografije, nato pa predvajajte različne romance, ki so jo navdihnile, od An American in Paris (1951) do The Umbrellas of Cherbourg (1964). In če hrepenite po več tej čarovniji igralcev Gosling in Stone? Pozorno si oglejte še romantično komedijo Crazy Stupid Love.

5. Indecent Proposal (1993)

Po letih oddaljenih od hollywoodskih žarometov se letos režiser Adrian Lyne vrača z Deep Water - priredbo istoimenskega romana Patricie Highsmith z Ana de Armas in Benom Affleckom v glavnih vlogah. Medtem ko čakate na napovednik, si oglejte njegov hit iz 90-ih, Nespodobno povabilo. Zgodba, ki jo poganja ljubezenski trikotnik, se osredotoča na moža in ženo Davida (Woody Harrelson) in Diano (Demi Moore), ki tvegata izgubo doma - dokler jima očarljivi milijarder (Robert Redford) ne ponudi milijona dolarjev, da preživi eno noč z Diano v Las Vegasu. Kaj bi lahko šlo narobe?

6. West Side Story (1961)

Nič ni bolj romantičnega od Romea in Julije - razen morda Leonarda Bernsteina in Stephena Sondheima, ki sta v petdesetih preoblikovala Shakespearovo tragedijo West Side Story. Pred predelavo Stevena Spielberga zapojte skupaj z izvirno filmsko različico Roberta Wisea in Jeromea Robbinsa, v kateri sta mlada Natalie Wood v vlogi Marije in neponovljiva Rita Moreno v vlogi Anite.

7. Bridget Jones’s Diary (2001)

Če ne zaradi drugega, si je vredno ogledati Dnevnik Bridget Jones, da vas spomni, kako zelo se je svet spremenil od začetka stoletja dalje. Bog naj pomaga nestrpnemu Danielu Cleaverju - da o gospodu Fitzherbertu niti ne govorimo. Kljub priložnostnemu seksizmu na delovnem mestu uspešnica iz leta 2001 ostaja eden najbolj cenjenih filmov Richarda Curtisa in odkrito nemogoče je priti skozi Bridgetine hitre razgovore o zaposlitvi, ne da bi se histerično smejali. In če vam je ljubši nesrečni Huff Grant kot spolni škodljivec Hugh Grant? Notting Hill je pravtako na voljo za ogled na Netflixu.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kate Middleton ujeli med nakupovanjem: Če vam je všeč njen elegantni stil, boste še bolj navdušeni nad njenim stajlingom za prosti čas

Priporočamo tudi: Kraljevi navdih: Pozabite na črno usnjeno jakno in jo raje izberite v tej neobičajni barvi
 
 

Najbolj brano