18 stvari, ki jih morate vedeti o Millie Bobby Brown, zvezdnici novega filma Enola Holmes

16-letna Millie Bobby Brown producentka svojega novega filma Enola Holmes.

18 stvari, ki jih morate vedeti o Millie Bobby Brown, zvezdnici novega filma Enola Holmes - Foto: Profimedia

Ko je znanstvenofantastična serija Stranger Things prišla na Netflix, je postala kulturni fenomen in 12-letno zvezdo Millie Bobby Brown spremenila v vsem dobro poznano ime. Njen obraz se je pojavil na reklamnih panojih in bil umeščen v številne meme, lik, ki ga je igrala - telekinetična najstnica z imenom Eleven - pa je navdihnila številne kostume za noč čarovnic.

Preberite si 17 stvari o 16-letni zvezdnici, ki jih še ne poznate.

1.

Millie je v svojem novem Netflixovem filmu Enola Holmes, v katerem igra iznajdljivo mlajšo sestro detektiva Sherlocka Holmesa, prvič prevzela tudi vlogo producentke. Millie ima v filmu poleg producentske vloge tudi glavno igralsko vlogo. Zgodba se začne, ko njena mama Eudoria izgine in se Enola odloči, da jo bo poiskala s pomočjo skrivnostnih namigov, ki jih je pustila za seboj. Film temelji na priljubljeni seriji knjig Nancy Springer.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mills (@milliebobbybrown) on

2.

Millie Bobby Brown se je rodila v španski Marbelli kot tretji od štirih otrok britanskih staršev Kelly in Roberta Browna. Vrnili so se v Anglijo, ko je bila Millie stara približno 4 leta, nato pa so se preselili v Orlando, Florido, ko se je takrat še deklica odločila, da želi nadaljevati z igranjem. Vpisala se je na tečaje uprizoritvenih umetnosti, nastopala v nekaj reklamah (vključno s spotom Disney World), nato pa je skavtinja talentov družini svetovala, naj Millie odpeljejo v Los Angeles.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mills (@milliebobbybrown) on

3.

Na eno uho je gluha, rodila se je le z delnim sluhom na eni strani, preden ga je sčasoma izgubila, zato se je že v zgodnjih letih naučila, kako se prilagoditi težkim okoliščinam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mills (@milliebobbybrown) on

4.

Pri osmih letih se je odločila, da se želi ukvarjati z igranjem, in svojo prvo vlogo je dobila pri 9 letih v dveh epizodah kot "Mlada Alice" v seriji Once Upon a Time. Pravzaprav je bila v eni epizodi tako dobra, da so napisali še eno, samo zato da bi lahko lahko še enkrat igrala.

5.

Ko je dobila klic na avdicijo za serijo Stranger Things, je živela v Angliji in  snemala BBC-jevo oddajo Intruders. "Tako sem opravila prvo avdicijo - zelo čustveno avdicijo - in rekli so: 'Vrni se po povratnem klicu,". V naslednjih nekaj fazah avdicij sta ji ustvarjalca serije Matt in Ross Duffer dala lažne prizore, da ne bi razkrila zgodbe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mills (@milliebobbybrown) on

6.

Njeno mamo je precej vznemirjala možnost, da boso 12-letni Millie za vlogo Eleven - otroka, ki je pobegnil iz zaprtih prostorov, kjer so na njej delali travmatizirajoče testi, ki so ji vlili telekinetiko moči - obrili vse lase. 

7.

Ona in njeni kolegi mladi soigralci so dobili navodilo, naj si ogledajo filme Goonies, Poltergeist in Stand By Me, ki mešajo humor, grozo, psihološko dramo in lekcije o ljubezni, družini in prijateljstvu, da se pripravijo na ton Stranger Things. 

8.

Elevenin poljub z Mikom (Finna Wolfhard) je bil njen prvi poljub. "Finn pravi, da nisem bila njegov prvi poljub, vsekakor pa mislim, da sem bila," je povedala za Variety.

9.

Pri dvanajstih je postala prejemnica nagrade SAG, ko je igralska zasedba Stranger Things leta 2017 zmagala v izjemni izvedbi ansambla v dramski seriji. Millie je bila dvakrat posamično nominirana za izjemno predstavo igralke v dramski seriji.

10.

Nekaj mesecev kasneje je prejela prvo od dveh nominacij za emmyja pri 13 letih za izjemno stransko igralko v dramski seriji. Ni zmagala, je pa v preteklih letih posnela številne tolažilne selfije.

11.

Leta 2017 in 2018 je prejela nagrado MTV Movie in TV Awards za najboljšo igralko (in nato najboljšo predstavo).

12.

Millie se je še posebej zbližala s Sarah Hindsgall, za emmyja nominirano vodjo oddelka za lase in pričesko serije Stranger Things in osebo, ki je igralki dejansko obrila glavo.

13.

...in prav tako s svojo "drugo mamo" Winono Ryder.

14.

Lasulje so bile pogosto uporabljene v celotnem ustvarjanju Stranger Things, toda Milliejini skodrani lasje v tretji sezoni so bili resnično njeni.  "Millie ni imela trajno skodranih las - njeni lasje so naravno kodrasti!" je povedala Hindsgalla. "Želela sem nekaj naravnega in resnično otroškega. To so Milliejini lasje. V tej sezoni se je nisem hotela preveč dotikati, želim, da je svobodna. Hotela sem ji dati ta mir."

15.

Millie in njen soigralec Noah Schnapp sta nekoč za šalo telefonirala kostumografinji serije Stranger Things in ji rekla, da je njena poroka odpovedana. Ti nori otroci! Zasedba serije je bila kot prava družina, odlično so se razumeli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mills (@milliebobbybrown) on

16.

Millie je leta 2017 podpisala pogodbo z IMG Models in se udeležila nekaj svojih prvih (od mnogih) modnih revij na tednu mode v New Yorku, začenši z znamko Coach, preden je hitro napredovala in že pozdravljala Anno Wintour v prvi vrsti pri Calvinu Kleinu.

17.

Njene sanje so bile sodelovati z UNICEF-om, leta 2018 pa je svetovna organizacija za pomoč otrokom Millie postavila za najmlajš ambasadorko. Tudi tega leta je s 14. leti postala najmlajša oseba, ki je bila kdaj uvrščena na letni seznam vplivnih ljudi TIME 100.

18.

Millie Bobby Brown pa ima tudi svojo linijo lepotnih izdelkov za nego kože Florence by Mills. Več o tem si lahko preberete tukaj

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by florence by mills (@florencebymills) on

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Našli smo pulover, ki ga obožuje Maja Keuc - Amaya

Priporočamo tudi: Ashley Graham nam je vzela dih v usnjenem stajlingu

Najbolj brano