Nekaj je na njih ... 16 naj moških

Ne le njihova lepota, ne le izklesano telo, temveč nekaj, kar je več in o čemer sanjamo ženske ...

Johnny Depp (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Johnny Depp

Branko Maselj (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Branko Maselj

Bradley Cooper (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Bradley Cooper

Izar Lunaček (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Izar Lunaček

Primož Bezjak (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Primož Bezjak

Gušti (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Gušti

David Gandy (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

David Gandy

Jon Hamm (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Jon Hamm

Goran Dragić (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Goran Dragić

Olmo Omerzu (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Olmo Omerzu

Andrej Karoli (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Andrej Karoli

Igor Samobor (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Igor Samobor

Vlado Škafar (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Vlado Škafar

Aleš Šteger (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Aleš Šteger

Garret Hedlund (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Garret Hedlund

Max Irons (foto: Primož Predalič, Goran Antley, Boris Pretnar, Luka Kaše, Shutterstock.com, Profimedia in promocijsko gradivo)

Max Irons

1 Johnny Depp, 50, igralec

Najbolj skrivnosten

Kdo je ... Ameriški igralec je nase opozoril v seriji 21 Jump Street, ki je bila med najstniki priljubljena v osemdesetih. Ker ni želel biti najstniški idol, se je osredotočil na filmske vloge (Edvard Škarjeroki, Brezglavi jezdec, Čarlie in tovarna čokolade, Pirati s Karibov) in tako postal eden izmed najuspešnejših igralcev vseh časov.

Zakaj nam je všeč ... O očitnem (videzu in seksapilu) ne bomo govorili. Ne, nas je prepričal, ker mu je po več kot treh desetletjih uspešne igralske kariere in izpostavljenosti uspelo ostati skrivnosten in simpatično nedostopen.

2 Branko Maselj, 23, maneken

Najbolj zaželen v tujini

Kdo je ... Na zadnjem newyorškem tednu mode je popolnoma navdušil vse navzoče. Uvrstil se je namreč na vrh lestvice manekenov, ki so bili najuspešnejši. Predstavil se je na 14 revijah, od tega je dve celo odprl.

Zakaj nam je všeč ... Branko je prepričan, da mora uspešen maneken imeti poleg izklesanega telesa tudi ustrezno energijo. In prav njegova energija in preprostost sta, poleg velikega uspeha, prepričali tudi naše uredništvo.

3 Bradley Cooper, 38, igralec

Najbolj romantičen

Kdo je ... Njegova odskočna deska je bila serija Alias, v kateri je nastopil ob Jennifer Garner, svetovno slavo pa mu je prinesel film Prekrokana noč. Le tri leta pozneje ga je revija People razglasila za najbolj seksi moškega.

Zakaj nam je všeč ... Ne moremo zanikati, da je na njem nekaj izredno privlačnega, velik iskren nasmeh pa je zagotovo dodaten velik plus. A nas je eden od najbolj zaželenih igralcev prepričal, ko je priznal, da je velik romantik po duši. Še bolj smo se raznežile, ko je povedal, da je to povzel po svojih starših.

4 Izar Lunaček, 34, doktor filozofije, risar stripov in literarni komparativist

Najbolj estetski

Kdo je ... Že v osnovni šoli je vrstnike zabaval s svojimi stripi. V srednji šoli je začel ilustrirati knjige, diplomiral je iz filozofije in likovne umetnosti. Prevedel je roman Johna Bartha in napisal knjigo Ciklična vera popularne kulture, v kateri se ukvarja s humorjem in vlogo smeha v družbi.

Zakaj nam je všeč ... Za njegovimi stripi in ilustracijami se skriva skrbna premišljenost, kar po našem mnenju le še poveča vrednost njegovega ustvarjanja. Njegov cilj ni, da dela všečno, ampak z užitkom, tudi če to koga užali. In s tem poskrbi, da nenehno dela kaj novega in premika meje. 

5 Primož Bezjak, 36, igralec

Najbolj alternativen

Kdo je ... Najbolj je poznan po vlogi mladega avtomehanika Djurota v filmu Petelinji zajtrk. Večino svojega časa še vedno posveča neodvisnemu gledališču (Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, Invalid).

Zakaj nam je všeč ... Kljub vlogam v opaznejših filmih ostaja zvest svojemu poslanstvu in se posveča nekomercialnim predstavam. Ste vedeli, da je Primož tudi plesalec in koreograf? In komu ni všeč moški z vsebino, ki se zna tudi gibati?

6 Gušti, 42, glasbenik

Najbolj muzikalen

Kdo je ... Gušti je tisti, ki je rokerje prepričal v skupini Big Foot Mama, s Polono Kasal pa je dokazal, da je lahko prav tako uspešen pri ustvarjanju nežnejše glasbe. Občasno piše glasbo za druge izvajalce, ustvarjal pa je tudi glasbo za gledališče, film in televizijo.

Zakaj nam je všeč ... Ste ga kdaj videli na odru? Katera pa se lahko upre nadarjenemu glasbeniku? Kot pika na i pa je tudi njegovo navdušenje nad nogometom, ki ga redno igra s prijatelji. Dva v enem, ni kaj.

7 David Gandy, 33, maneken

Najbolje plačani maneken

Kdo je ... David James Gandy je odraščal v Angliji. Iz delavskega sloja se je povzpel, ko je zmagal v resničnostnem šovu, kjer so iskali nove manekene. Že leta dela kot glavni maneken za Dolce & Gabbano. Nastopil je tako v njihovih kampanjah kot na modnih revijah. V Davidov svet lahko pokukate prek njegovega bloga, ki ga piše za britanski Vogue.

Zakaj nam je všeč ... Modre oči, izklesano telo in dejstvo, da je najbolje plačani maneken so verjetno že dovolj dobri razlogi. A uredništvu Elle je všeč predvsem zato, ker je s svojimi mišicami v modnem svetu povzročil revolucijo. Zaradi njegovega atletskega telesa so oblikovalci namesto izredno suhih modelov začeli najemati bolj mišičaste.

8 Jon Hamm, 42, igralec

Najbolj šarmanten

Kdo je ... Ameriški igralec se je še v devetdesetih letih boril za vsako manjšo vlogo. Prva večja priložnost se mu je ponudila v seriji Providence. Zaigral je tudi v nekaj ne preveč uspešnih filmih, svet pa je opozoril nase v seriji Mad Men.

Zakaj nam je všeč ... Je sploh treba razlagati, zakaj nas je Don Draper tako očaral? Njegova šarmantnost se je nadvse očitno prenesla tudi na Jona Hamma. Ali je bilo nasprot­no? Kakorkoli že, Jon je eden izmed najbolj seksi moških na svetu.

9 Goran Dragić, 27, košarkar

Najbolj športen

Kdo je ... V otroštvu je začel najprej igrati nogomet, vendar je moral zaradi poškodbe izbrati drug šport. Odločil se je za košarko. Leta 2008 je odpotoval čez lužo, kjer je začel igrati za najbolj priljubljeno košarkarsko ligo NBA.

Zakaj nam je všeč ... Slovence je s svojim talentom prepričal že pred leti, čedalje bolj pa ga cenijo tudi Američani. Ena izmed njegovih tujih oboževalk mu je na YouTubu posnela celo pesem, s katero ga je želela prepričati, da ne bi iz kluba Houston Rockets prestopil v Phoenix Suns.

10 Olmo Omerzu, 29, režiser

Najboljši pripovedovalec

Kdo je ... Mlad slovenski režiser, ki je študij zaključil na eni izmed najbolj prestižnih filmskih šol FAMU, je v začetku leta na Češkem prejel nagrado za odkritje leta. Nase je opozoril z večkrat nagrajenim celovečernim filmom Mlada noč, ki je bil premierno predvajan na lanskem Berlinalu.

Zakaj nam je všeč ... Omerzu je naše uredništvo prepričal s svojim neverjetnim talentom za pripovedovanje zgodb in risanje zapletenih karakterjev. Njegovi iskrenosti pri ustvarjanju filmov se je težko upreti.

11 Andrej Karoli, 42, glasbeni urednik, radijski voditelj

Najbolj humoren

Kdo je ... Nedvomno eden izmed najboljših slovenskih radijcev. Za svoje delo na Valu 202 je prejel že marsikatero nagrado.

Zakaj nam je všeč ... Njegovega umirjenega in globokega glasu kar ne moremo nehati poslušati. Zvesto občinstvo si je pridobil z inteligentnimi, hudomušnimi in humornimi komentarji.

12 Igor Samobor, 56, igralec, režiser, ravnatelj Drame

Najbolj umirjen

Kdo je ... Igor Samobor si je igralsko kariero zgradil na močnih gledaliških vlogah (Hamlet, Aleksej Aleksandrovič Karenin, Ivan Fjodorovič Karamazov ... ), za katere je prejel številne nagrade, z lahkoto pa je prepričal tudi televizijske gledalce v seriji Na terapiji. Leta 2012 je prejel Borštnikov prstan za življenjsko delo.

Zakaj nam je všeč ... Čeprav ga že leta lahko spremljamo tako na gledaliških odrih kot na filmskih platnih, se ga ne naveličamo. S svojo šarmantnostjo prepriča tako starejše kot tudi mlajše generacije žensk in z lahkoto opravi z mlajšo konkurenco.

13 Vlado Škafar, 44, režiser, scenarist

Najbolj filozofski

Kdo je ... Avtor številnih kratkih filmov (Stari most, Nočni pogovori z Mojco) in celovečercev (Peterka: leto odločitve, Otroci). Včasih je bil dejaven kot filmski publicist in programski vodja ter sograditelj Slovenske kinoteke. Bil je pobudnik, ustanovitelj in prvi direktor filmskega festivala Kino Otok.

Zakaj nam je všeč ... Vlado nas zanima predvsem zato, ker je v svojem filmskem ustvarjanju filozofski. Čeprav študija filozofije ni dokončal, se za njegovim delom še vedno skriva filozof.

14 Aleš Šteger, 40, pesnik, pisatelj, prevajalec, kritik

Najbolj poetičen

Kdo je ... Eden od ustanoviteljev Dnevov poezije in vina, član uredništva študentske založbe Beletrina, njegov pesniški prvenec pa je Šahovnice ur. Njegova poezija je prevedena in objavljena v več kot 200 mednarodnih literarnih revijah in časopisih.

Zakaj nam je všeč ... Nekaj na njem nas je že pred leti pritegnilo in ta očaranost še vedno ni zbledela. Verjetno gre za njegovo neverjetno sposobnost kombiniranja besed in oblikovanja povedi. Ko se pogovarjaš z njim, je tako, kot bi bral knjigo.

15 Garret Hedlund, 28, igralec

Najbolj seksi novo odkritje

Kdo je ... Takoj po končani srednji šoli se je iz Arizone preselil v Los Angeles in že dobil prvo vlogo, in to celo v filmu Troja ob Bradu Pittu. Lani si je z vlogo Deana Moriartyja v filmu Na cesti ustvaril prostor med najbolj zanimivimi mladimi igralci.

Zakaj nam je všeč ... Ste že slišali njegov globoki glas in videli njegove prodirajoče modre oči? Tudi Kirsten Dunst se jim ni mogla upreti. Na avdicijah so mu že očitali, da je prelep, da bi lahko igral določene vloge, kar ga je le še bolj motiviralo, da se poglobi v karakterje, ki jih igra.

16 Max Irons, 27, igralec

Najbolj optimističen

Kdo je ... Je sin priznanega angleškega igralca Jeremyja Ironsa. Preden mu je uspelo v filmski industriji, je delal kot maneken. Med drugim se je zdel zanimiv Burberryju in Mangu.

Zakaj nam je všeč ... Izklesano telo in čudovite zelene oči bi bile večini že popolnoma dovolj. A Max ima tudi čudovit značaj. Ko so ga na avdiciji za hollywoodski film zavrnili, češ da ni dovolj mlad in lep za glavno vlogo, je bil vesel, saj je prepričan, da mu bodo zaradi tega ponujali najbolj zanimive vloge.

Pripravila: Meta Kač

Najbolj brano