Lara Kamnik, popotnica po poklicu: ''Na potovanje okrog sveta bi vedno vzela ta vsestranski telefon!«

Le kako na potovanje okoli sveta vzameš vse, kar potrebuješ za popolne fotografske posnetke in objave, s katerimi služiš svoj kruh? Računalnik, tablico, fotoaparat, GoPro, telefon? Lara pravi, da ji ni treba, saj ima svoj pametni telefon, ki poskrbi za dobesedno vse.

Promocijsko sporočilo, 26. 4. 2022
Lara Kamnik, popotnica po poklicu: ''Na potovanje okrog sveta bi vedno vzela ta vsestranski telefon!« - Foto: Instagram Lara Kamnik, Samsung

Lara Kamnik na priljubljenjem Instagram profilu @your_passport ustvarja luksuzno popotniško vsebino in s svojimi sledilci deli trenutke s potovanj po vsem svetu. Potuje večinoma s svojim partnerjem Urošem Polajžerjem, saj je njuna stična točka prav ljubezen do potovanj in fotografije. To skupno strast pa jima je uspelo pretvoriti v pravo službo: potujeta po svetu, spita v luksuznih hotelih, vozita se v dragih avtomobilih ... in za to, da vse to dokumentirata na družbenih omrežjih, sta tudi plačana. Sanjsko, kajne?

Tovrstnih potovanj pa Lara, kot pravi, tudi ne bi zmogla brez še enega zvestega spremljevalca – svojega vsestranskega pomočnika – Samsung pametnega telefona S22 Ultra. Medtem ko smo se z njo pogovarjale o lepotah in izzivih potovanj, nam je zato razložila tudi, zakaj s seboj na potovanja nujno vzame ta svoj izbrani pametni telefon.

Se potovanja počasi vračajo na stare tire ali jih pandemija še vedno močno zaznamuje?

Omejitve zaradi covida so večinoma še povsod in menim, da ti predpisi ljudi kar precej odvračajo od potovanj in številni se zaradi nenehnih sprememb odločajo za last-minute rezervacije. Trenutno je morda prezgodaj govoriti, ali se bodo potovanja do poletja vrnila na stare tire, naj pa bi se pričakoval potovalni 'boom', saj bo potovalo tudi precejšen delež tistih, ki so prestavili potovanja iz leta 2021 ali celo 2020.

Kaj vse načrtuješ za letošnje leto?

Po Tajski bom obiskala Savdsko Arabijo, nato Dolomite, Bahame, Nemčijo, Aljasko, Grčijo in Jamajko. Načrti za jesen in zimo so še odprti.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Kamnik (@your_passport)

Kje vse si že bila?

Letos sem potovala po Barbadosu, Dubaju, Madžarski, Italiji in trenutno Tajski. Nekoliko pa tudi po Sloveniji!☺Če bi morala izbrati najljubšo destinacijo, bi izbrala Bali. Všeč sta mi njihov življenjski slog in prijaznost ljudi. Hkrati mi je najljubši zaradi prečudovite pokrajine. Tudi Italija spada sem, še zlasti amalfijska obala, ker je res tako filmska.

Kako pakiraš za potovanja?

Načeloma le en dan prej, saj po navadi ni veliko časa med potovanji. Težko pazim na prostor, saj večinoma potujem za dlje časa, pa tudi sicer s seboj rada vzamem raznolike 'outfite'. 20 kg pa se hitro nabere. (smeh)

Česa nikakor ne pustiš doma?

Potnega lista, toaletne torbice in pametnega telefona.

Ali je vedno premalo prostora ali si se že naučila pakirati ekonomično?

Pakiram, kar potrebujem, vendar, kot že rečeno, 20 kilogramov se hitro nabere.☺Se pa zato trudim potovati bolj ekonomično, kadar se le da, in hkrati ozaveščati na svojem blogu.

Verjetno je na takem potovanju zelo priročno imeti telefon, kot je S22 Ultra – telefon, tablica, odlična kamera – vse v enem, torej. Ostane prostor še za kaj drugega?

Res je, saj gre za vrhunski telefon, ki združuje vse v enem. Ta praktičnost in multifunkcionalnost telefona se še posebno odražata takrat, ko sem na poti. Telefon čedalje bolj nadomešča računalnik, tablico in kamero. Specifikacije telefona Samsung Galaxy S22 Ultra so res vrhunske, še zlasti pa bi izpostavila kvaliteto kamer, ki jih uporabljam na dnevni ravni in so bistvene za opravljanje mojega dela.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Kamnik (@your_passport)

Kaj praviš o zmožnosti fotografije telefona?

Kar me najbolj navdušuje, je, da celotni sistem tvori pet vrhunskih kamer, in tako je telefon primeren za katerokoli vrsto fotografije. Sama pri fotografiji največ uporabljam glavno kamero (23 mm), in ker telefon omogoča slikanje v RAW-formatu, slika zajame veliko več podatkov, kar pomeni, da imam pri urejanju slik veliko več maneverskega prostora kot sicer. Pri videoposnetkih največ uporabljam ultra široko kamero (13 mm), ki zraven odlične kvalitete omogoča tudi super 'steady' (mirne) posnetke. Slednja je za objave na Instagramu in snemanje na projektih izrednega pomena. Izpostavila bi še nočno fotografijo/videografijo, ki je fantastična! Kamera zajame zelo veliko svetlobe – pri videih v slabi svetlobi ni več tako imenovanega graina, pri nočnih fotografijah pa me še zlasti navdušuje ostrina. Če povzamem: s kamero sem izjemno zadovoljna, saj je kvaliteta slik/posnetkov na čisto drugem nivoju.

Koliko ti pomeni tudi, da lahko na telefonu uporabljaš pisalo S Pen?

Vgrajeno S Pen pisalo mi odlično služi, predvsem pri urejanju slik in videev, saj deluje izredno hitro. Prav tako ga uporabljam, kadar beležim svoje ideje v Samsung Notes, saj mi daje izkušnjo pisanja kot po pravem papirju. Te hitro zapisane ideje pa nato pretvori v čitljivo besedilo. Na začetku je bilo morda potrebno nekoliko privajanja, vendar ko ga enkrat osvojiš, postane tvoj najboljši pomočnik. Všeč mi je tudi, da je pisalo integrirano v ohišje naprave, tako da je vedno z menoj.

S potovanj še kdaj pošlješ običajno razglednico ali samo še e-pozdrave?

Iskreno, običajno razglednico s potovanj pošljem zelo zelo poredko.☺

S pisalom S Pen so lahko e-razglednice zdaj veliko bolj osebne – ti je to všeč?

Vsekakor, saj lahko uporabim svojo fotografijo in nanjo čečkam, shranim in delim naprej. E-razglednice so veliko bolj preposte in unikatne, postopek s pisalom S Pen pa je preprost in hiter.

Me smo povzele še vse izjemne lastnosti pametnega telefona Galaxy S22 Ultra, ki pridejo prav popotnicam in popotnikom:

# Vrhunska nočna fotografija
Galaxy S22 Ultra prinaša najbolj inteligentno kamero doslej in inovativno tehnologijo Nightography za ustvarjanje spektakularnih nočnih fotografij in posnetkov tudi pod najbolj temnimi pogoji. Kamera pametnega telefona Galaxy S22 Ultra ima vgrajen 2,4 um senzor slikovnih pik, ki omogoča, da leče fotoaparata zajamejo več svetlobe in podatkov ter optimizirajo osvetlitev in podrobnosti video posnetkov. Tehnologija Auto Framing (samodejno kadriranje) zagotavlja, da kamera vedno ujame točno tistega, ki ga želite, ne glede na to, ali je to ena oseba ali deset, in samodejno ostri na dogajanje. Napredna VDIS tehnologija pa zmanjša vibracije za najbolj ostre posnetke v gibanju.

# Najhitrejše S Pen pisalo
Posebnost pametnega telefona Galaxy S22 Ultra je, da uporabnikom prinaša priljubljeno S Pen pisalo, prvič integrirano v S serijo naprav. To je hkrati tudi najhitrejše S Pen pisalo, kar jih je Samsung kdaj izdelal. S 70 % manjšo zamudo v primerjavi s prejšnjim modelom, prinaša neverjetno naraven občutek pisanja in risanja na velikem zaslonu.

# Izjemen zaslon
S Pen pisalo odpira povsem nove možnosti za kreativnost, večopravilnost in zabavo in v kombinaciji z vrhunskim 17,3 cm (6,8 palcev) Dynamic AMOLED 2X zaslonom ustvarja brezhibno uporabniško izkušnjo. Zahvaljujoč najvišjemu nivoju svetlobe 1750 cd/m2 in tehnologiji Vision Booster, je zaslon sposoben prikazati tudi najmanjše podrobnosti z inteligentnim prilagajanjem svetlosti preko celega dne in tako poskrbi za najboljši možni pogled na vsebino tudi pri močni sončni svetlobi.

Zaslon Dynamic AMOLED 2X z Vision Booster na Galaxy S22 Ultra je prejel certifikat VDE Nemčije za 100-odstotni mobilni barvni volumen v barvnem razponu DCI-P3, kar pomeni, da slike niso izprane in neverjetno živih barv različnih stopenj svetlosti.

# Popolna moč in dizajn
Ustvarjen za maksimalno produktivnost, je Galaxy S22 Ultra opremljen z najnovejšim 4 nm procesorjem, ki poganja najnaprednejšo Samsung obdelavo umetne inteligence in tehnologije strojnega učenja. Ta pametni telefon prinaša tudi izjemno močno baterijo, ki podpira super hitro polnjenje 45 W, tako da lahko uporabniki nemoteno uživajo v priljubljenih aplikacijah in vsebinah. Galaxy S22 Ultra odlikuje tudi najprestižnejši dizajn, zahvaljujoč v elegantni kovinski okvir skoraj nevidno integriranim objektivom. Dodatno prefinjenost zagotavlja matirana zaključna obdelava v kombinaciji z ostrimi robovi, ki vse skupaj zaokrožajo v enoten aerodinamičen dizajn, ki smo ga vajeni na napravah Galaxy Note.

Za še več informacij pobrskajte po: www.samsung.com/si/offer/members-lounge/.

Samsung pa vam ponuja še številne ugodnosti. Program lojalnosti v aplikaciji Samsung Members vam prinaša popuste, prednosti in številna presenečenja, ki so le del posebnega programa, s katerim vam izrazijo zahvalo za zaupanje. Novi ali obstoječi uporabniki lahko neomejeno izkoriščate številne promocijske ponudbe v obdobju dveh let po aktiviranju računa. Vse informacije o nastavitvi računa, registracije, trenutnih ugodnostih in pravilih uporabe si preberite TU

 

 

Najbolj brano