Video na plaži: Išče se film

19. 7. 2009

Septembra se v Izolo vrača Kino Otok, praznik filma in ljubiteljev le-tega.

Kino Otok se je vrnil na stara pota odprtega, domačega in povezovalnega filmskega festivala, ki si je za svoje poslanstvo začrtal širitev zavesti o manjšinskih, nevidnih kinematografijah, katere bijejo svoj tihi in neopaženi boj z diktati kapitala.

Kratkometražni film z (ne)omejenostjo lastne forme, predstavlja nezamejeni vir navdiha tako prekaljenim in izurjenim filmskim mačkom, ki se vse pogosteje poslužujejo izzivalnosti tega žanra, kot mladim cineastom, ki iščejo ter urijo svoj prepoznavni stilski pečat. Njegova izrazna in sporočilna moč ni zato prav nič okleščena, ampak predstavlja samo še dodatno možnost igre v slogu, pristopu. Tematike so nezamejene, odprte, svobodne, povezovalne, ki rušijo vrsto namišljenih in konstruiranih verskih, kulturnih, narodnostnih, političnih ter medgeneracijskih pregrad.

Javni poziv: Išče se film

Jubilejna 5. edicija bo pod svoje okrilje ponovno prevzela program kratkometražnega filma, ki se bo izvajal v sklopu spremljevalnega programa Videa na plaži in je namenjen predstaviti del še neuveljavljenih avtorjev.

Kino Otok poziva vse ustvarjalce, da do 30. julija 2009 pošljete svoje izdelke na naslov: Center za kulturo, šport in prireditve Izola, Kraška 1, 6310 Izola, s pripisom Video na plaži ter s priloženim izpolnjenim spletnim prijavnim obrazcem, ki ga dobite na spletni strani festivala www.isolacinema.org. Izdelki se bodo predvajali v sklopu Videa na plaži na festivalu Kino Otok. Več informacij o pozivu dobite elektronskem naslovu videonaplazi@isolacinema.org.

Za konec poletja v Izoli

Letošnji Kino Otok bo potekal v pozno poletnem terminu med 10. in 14. septembrom na znanih lokacijah. Program se bo odvijal na Manziolijevem trgu, Art Kinu Odeon, Kulturnem domu Izola ter na izolski plaži Svetilnik. Video na plaži predstavlja ustaljeno sekcijo festivala, ki se bo letos še posvetil filmskemu dogajanju na področju kratkometražnega filma. Program bo vključeval pregled aktivnega filmskega dogajanja, ki se je odvijal pod pokroviteljstvom številnih slovenskih filmskih društev ter vključeval bo seveda tudi mednarodni izbor.