Vesolje veselja ... zgodilo se je

10. 9. 2009

Minuli petek smo se udeležili premiere nove lokacije kulturnega (in predvsem zabavnega) program v Ljubljani oz. Sloveniji.

Bili smo na Emoniki, kjer smo uživali v odlični glasbi, plesu in humorju, ki jih je ponudil 2. brezplačni SiOL-ov festival. Prizorišče in organizatorji so se odlično odrezali ter tako nastopajočim kot obiskovalcem ponudilo vesolje presežnikov – za izbor nastopajočih, zvok, oder, lokacijo . . Le vreme se je na tisti dan odločilo, da pokaže svoje zobe in se močno potrudi, da ohromi zabavo v mestu – a neuspešno. Če je dežju in mrazu prve ure med nastopi Glam, FusionPOP, Zlatka, Leeloojamais in Maye še nekako uspevalo, sta bila popolnoma poražena že med nastopoma Neishe in Siddharte. Tako da je do nastopa mlade britanske zvezdnice Joss Stone vsaj dež že popolnoma odnehal.

Joss Stone je tako sicer nekoliko potožila nad mrazom, a za sprehod po pisti, ki je vodila daleč med publiko, ni imela ovir. Očarala je s svojim izjemnim glasom in pristnim nastopom, med katerim je najbližjim oboževalcem podarila tudi vrtnice.

Za petkom je ostalo vesolje vrhunskih vtisov in hrepenenje po 3. Vesolju veselja. Će ste Vesolje veselja zamudili, lahko na SiOL iO oz. http://io.siol.net ali na spletnem mestu http://vesoljeveselja.siol.net pokukate v vesoljno veselo dogajanje. Na voljo je že kratka reportaža, kmalu pa sledijo še posnetki nastopov.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc