The Killers se vračajo, poslušajte novi singel

22. 7. 2012
Foto: Universal

Po večletnem ustvarjalnem zatišju, med katerim so si člani skupine The Killers vzeli čas za samostojne glasbene poti, je priljubljena ameriška skupina znova združila moči. Album Day & Age iz leta 2008 bo tako nasledila plošča z naslovom Battle Born.

Pevec zasedbe Brandon Flowers je povedal, da je bilo snemanje prihajajočega albuma Battle Born, ki je potekalo od lanskega maja, najtežje doslej. »Album smo snemali najdlje doslej in z besedili sem se ukvarjal dlje kot kadarkoli prej. Mislili smo, da imamo dovolj pesmi, vendar smo spoznali, da jih nimamo, zato smo se morali spet lotiti dela, dokler nismo bili povsem prepričani, da smo pripravljeni.«

Februarja 2010 so se The Killers po skoraj desetletju turnej znašli na razpotju. Prodali so več kot 15 milijonov izvodov albumov Hot Fuss, Sam's Town in Day & Age, obiskali so tako rekoč vsak kotiček sveta (tudi Slovenijo). Toda spoznali so, da potrebujejo čas zase, med katerim lahko zadeve dobro premislijo. »Če si kdor koli v skupini zaželi vzeti nekaj časa zase, potem je premor prava stvar. Odločitev za predah je bila zagotovo pravilna,« je povedal Flowers, ki je v času mirovanja skupine izdal samostojni album Flamingo.

Album Battle Born, ki bo izšel sredi septembra, združuje vse najboljše elemente njihovih prejšnjih albumov, obenem pa so v glasbo vnesli tudi sveže elemente in se podali na povsem novo pot, sporočajo The Killers. Sodelovali so z uglednimi glasbenimi producenti, kot so Daniel Lanois, Steve Lillywhite, Damian Taylor, Stuart Price in Brendan O'Brien.

Kaj pričakovati od novega albuma? Poslušajte singel Runaways in si izoblikujte prvo mnenje.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc