Ste si vedno želeli obiskati Rim? Virtualno si oglejte notranjost Sikstinske kapele

12. 4. 2020
Ste si vedno želeli obiskati Rim? Virtualno si oglejte notranjost Sikstinske kapele (foto: Profimedia)
Profimedia

Sikstinska kapela je ena glavnih znamenitosti, ki jih je treba obiskati v Vatikanu.

Po nekaj tednih socialne izolacije tudi Netflix ni več tako zanimiv, kot se je sprva zdel. Enako velja za vse naložene zvočne knjige in podcaste, da bi ozdravili svoj dolgčas. Na srečo je v teh časih na voljo nešteto virtualnih ogledov muzejev, tematskih parkov in vrtov. Ne glede na to, ali iščete način, kako svoje otroke zaposliti ali preprosto želite občudovati kulturo z varnostne razdalje, zaženite računalnik in kliknite tukaj, da si ogledate sedem priljubljenih mest Vatikana, vključno s Sikstinsko kapelo.

Pozabite na letališča, vozovnice in gnečo. Zdaj lahko stopite v najbolj svete prostore Vatikana in s samo klikom miške pregledate čudeže renesančne umetnosti in arhitekture.

Sikstinska kapela je ena glavnih znamenitosti, ki jih je treba obiskati v Vatikanu. Vrhunec obiska vatikanskih muzejev, znamenite kapele vsebuje stropne in oltarne freske Michelangela in velja za enega največjih umetnikovih dosežkov. Toda kapela vsebuje več kot samo dela Michelangela; od tal do stropa krasijo nekatera najbolj znana imena v renesančnem slikarstvu.

Sikstinska kapela je zadnja soba, ki si jo obiskovalci ogledajo ob ogledu vatikanskih muzejev. Tu je vedno velika gneča in težko je vsa dela v njej videti od blizu. Obiskovalci si lahko izposodijo zvočne vodnike ali rezervirajo enega izmed nekaj vodenih ogledov vatikanskih muzejev.

Velikim množicam se lahko izognete z privilegiranim vstopnim ogledom ali zasebno popoldansko turo.

Pomembno je omeniti, da je Sikstinska kapela del turneje po Vatikanskem muzeju, vendar jo cerkev še vedno uporablja za pomembne funkcije, najbolj znano je mesto, kjer se skliče konklava za izvolitev novega papeža.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najboljši vodnik za spletno nakupovanje v času karantene (15+ trgovin z dostavno v Slovenijo)

Priporočamo tudi: 6 filmov, v katerih so igralci dejansko seksali (in ne le igrali)