Nagradna igra hitri prsti! Trilogija Hobit - Nepričakovano potovanje

13. 12. 2012

V naše kinematografe prihaja film Hobit: Nepričakovano potovanje – prvi v trilogiji filmov, ki jih bo posnel oskarjevec Peter Jackson. Trilogija je seveda ekranizacija neusahljivo priljubljene literarne mojstrovine Hobit, katere avtor je J.R.R. Tolkien.

Trije filmi v nadaljevanjih pripovedujejo zgodbo iz Srednjega sveta, šestdeset let pred dogajanjem v Gospodarju prstanov, ki ga je Jackson s svojim moštvom na platnu ovekovečil v nadvse uspešni trilogiji. In s tretjim filmom, Kraljeva vrnitev, 'požel' enajst oskarjev.

Nova filmska dogodivščina sledi popotovanju naslovnega junaka Bilba Bisagina, ki se poda na iskanje epskih razsežnosti: od strašnega zmaja Smauga namerava prevzeti nekoč izgubljeno kraljestvo škratov Erebor. Bilba nagovori Gandalf Sivi – ki se pojavi kot strela z jasnega – in hobit se znajde v družbi 13 škratov pod poveljstvom legendarnega vojskovodje Thorina Hrastoščita. Pot jih prek nevarnih ozemelj, polnih goblinov in orkov, smrtonosnih vargov in čarovnikov vodi v Divjino. In čeprav njihov cilj leži na vzhodu in v pustinji pod Samotno goro, morajo najprej ubežati goblinskim predorom, kjer Bilbo sreča bitje, ki bo za vedno spremenilo njegovo življenje – Goluma.

Z Golumom na obrežju podzemnega jezera nič hudega sluteči Bilbo Bisagin odkrije ne le globine svoje iznajdljivosti in poguma, ki preseneti celo njega samega, temveč se dokoplje tudi do Golumovega 'ponosa' – prstana, ki se ponaša z nepričakovanimi in silno priročnimi lastnostmi ... Preprosti zlati prstan je povezan z usodo Srednjega sveta na načine, o kakršnih se Bilbu niti sanja ne.

Ian McKellen si je spet ogrnil plašč Gandolfa Sivega, lika, ki ga je igral že v trilogiji Gospodar prstanov. Martin Freeman je osrednji junak Bilbo Bisagin, Richard Armitage pa Thorin Hrastoščit. Iz Gospodarja prstana se v Hobita vračajo še Cate Blanchett kot Galadriel, Ian Holm kot ostareli Bilbo, Christopher Lee kot Saruman, Hugo Weaving kot Elrond, Elijah Wood kot Frodo in Andy Serkis kot Golum.

Film se bo predvajal na vseh petih lokacijah kinodvoran Planeta Tuš. Več o tem tudi na spletni strani Planeta Tuš Kranj.

Nagradna igra - hitri prsti!

Na tem mestu ekspresno podarjamo 5 x 2 vstopnici za jutrišnjo 3D premiero filma Hobit: Nepričakovano potovanje v Planetu Tuš Kranj.

Z nekaj sreče pri žrebu so si vstopnice priborile:

  • Katarina Vidic
  • Sergeja Masten
  • Špela Osolin
  • Eva Kosec
  • Darja Kolar

Vstopnice lahko dvignete na svoje ime na mestu samem s predhodno potrjeno rezervacijo in sicer v četrtek od 15. do 19. ure na blagajni kinodvoran Planetov Tuš.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc