Podarjamo knjigo Za zmeraj mlad

15. 9. 2009
Podarjamo knjigo Za zmeraj mlad

Pesem Forever Young, pod katero se je podpisal Bob Dylan, velja za eno najbolj znanih pesmi vseh časov.

Slikanica Za zmeraj mlad, v prevodu Jureta Potokarja, je nov izziv uveljavljenega pevca.

Ilustrator Paul Rogers ponuja svojevrstno tolmačenje besedila. Njegove ilustracije je navdihnila tako Dylanova glasba in poezija, vzorniki, drobci iz življenja kot tudi nemirna šestdeseta leta prejšnjega stoletja. Slikanica Za zmeraj mlad je ganljiv poklon pesmi, ljudem in času, v katerem je nastala.

Slikanica je pisana v slovenskem in angleškem jeziku. V osnovi pisana v slovenščini, a vseeno ohranja čar angleškega jezika in ameriškega duha.

Posebno vrednost knjigi dajejo ilustratorjevi komentarji lastnih slikovnih upodobitev na koncu knjige. V njih razkriva nekatere bolj skrite namige, kot je recimo siamska mačka na 5. strani. Gre seveda za mačko iz pesmi Like a Rolling Stone. A seveda nekaj skrivnostnega ostaja tudi za bralce, da skupaj s svojimi najmlajšimi na poučen in zabaven način pridemo stvari do dna. Pa nam bo uspelo?

To ne bi smelo biti pretežko, saj sporočilo pesmi Forever Young ostalo aktualno »za zmeraj«. Z lahkoto ga posvojimo in vzamemo za svojega. Dylan je pesem posvetil svojemu sinu. Sedaj je vrsta na nas, da jo v prelepi izdaji poklonimo svojim otrokom. In tako prenesemo sporočilo naprej.

Bob Dylan je eden najbolj hvaljenih in priljubljenih piscev pesmi in izvajalcev vseh časov. Njegova samosvoja glasba je pozornost javnosti najprej pritegnila v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je postal nekakšen kronist ameriške zavesti in kulturnega nemira. Njegova izjemna glasba in poezija nas plemenitita še danes.

Cena knjige: 21, 99 € (z DDV)

Podarjamo

Mettis bukvarna srečnemu nagrajencu podarja en izvod knjige Boba Dylana "Za zmeraj mlad".

Nagradno vprašanje

Kako se imenuje zadnji izdan album Boba Dylana?

Pravilne odgovore pošljite na že znan e-mail naslov nagrade_elle@adriamedia.si do nedelje, 19. septembra, s pripisom Nagradna igra: Bob Dylan. Poleg odgovora pa obvezno napišite svoje podatke: ime, priimek in polni naslov.

Nagrajenka: Meta Jakopič, Kranj

Čestitamo!

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc