Še iščete svojo pesem poletja? Blaž Mencinger predstavlja Kako Naj Ti Povem!

25. 7. 2024
Še iščete svojo pesem poletja? Blaž Mencinger predstavlja Kako Naj Ti Povem! (foto: Jan Filip Jordan Frangeš)
Jan Filip Jordan Frangeš

Vrteli jo bomo v nedogled.

Blaž Mencinger, nadarjeni mladi kantavtor, ki v zadnjem času bogati našo glasbeno sceno in s katerim smo nedavno govorili v rubriki Elle osebno, predstavlja novo pesem o "nezmožnosti ljubezenske izpovedi" z naslovom Kako Naj Ti Povem!

Žanrsko gledano, gre za energijsko nabit indie pop, ki proti koncu preide v indie rock. Humorno pripoveduje o goreči želji po ljubezenski izpovedi, za katero vedno zmanjka poguma, s čimer se lahko zagotovo poistoveti večina izmed nas. Pesem tako izpove vse tisto, česar si zaradi strahu pred zavrnitvijo v vsakdanjem življenju ne upamo ubesediti.

Jan Filip Jordan Frangeš

"Komad je šel čez veliko faz, njegova končna oblika pa je posledica glasbenega preporoda, ki smo ga preživeli z Gregorjem Bajcem," pove Mencinger. 

Kot glasbenika ga med drugim odlikuje prav izvrstna sposobnost zgodbičenja, o katerem je za ELLE povedal naslednje:

"Zgodbe najdejo mene, včasih me najdejo ravno, ko se uležem k počitku in moram potem spet vstati in pisati. Ker je glasba moj način izražanja, sem vedno rad protagonist v njej, tudi ko je tematika žalostna. Hkrati je glasba tudi način predelave čustev in shranjevanja spominov. Nekatere pesmi me odpeljejo v točno določene trenutke mojega življenja, kot bi gledal film, ki je prek glasbe posnet v mojih možganih."

Ko smo pred kratkim zapisali, da so videospoti za njegove pesmi pravi vizualni mejnik pri nas, vsekakor nismo pretiravali. Simpatičen glasbenik je to namreč ponovno dokazal tudi s spotom za omenjeno pesem, ki je nastal v ponovnem sodelovanju z režiserjem Janom Filipom Jordanom Frangešem

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Wolf (@lara__wolf)

Oglejte si ga spodaj in se o tem prepričajte sami:

Ne zamudite tudi njegovega največjega koncerta doslej, ki se bo odvil 27. septembra 2024 v ljubljanskem Orto baru. Pohitite, nekaj kart je še na voljo TUKAJ!
Urša Premik

Fotografije: Jan Filip Jordan Frangeš, Urša Premik in osebni arhiv

Preberite še: Elle osebno z Blažem Mencingerjem: "Dvojina je moja najljubša beseda, ker ni nikoli osamljena."

Priporočamo tudi: ELLE PLEJLISTA, edicija poletje 2024