Passion: Strastna manipulacija

Po Evropi se dviga prah zaradi filma Passion Briana De Palme, predelave francoskega filma Love Crime, ki ga je leta 2010 režiral Alan Corneau.

Passion: Strastna manipulacija

Erotična srhljivka ima vse sestavine za uspešen triler: anksioznost, dvojnost, skrivnostnost in umor, povrhu pa sta glavni ženski vlogi prepojeni z zvrhano mero čutnosti. Christina, igra jo Rachel McAdams, vodi veliko oglaševalsko agencijo ter si podredi Isabello (Noomi Rapace), svojo nadarjeno pripravnico, in nevarno manipulira z njo. Ali je De Palma po ne najbolje uspeli Črni daliji tokrat zadel v črno, bomo videli, ko bo film prispel v naše kinematografe.

NOOMI RAPACE

Rojena: 28. decembra 1979 v Hudiksvallu na Šved­skem, mama je švedska igralka, oče španski pevec flamenka.

Filmski debi: Prvič je v filmu zaigrala pri osmih letih. Pri 15 je zapustila dom in odšla v dramsko šolo v Stockholmu.

Preboj: Na Švedskem je bila znana po televizijski seriji Tre kronor, uspe­ šno filmsko kariero pa je začela z vlogo Lisabeth Salander v filmu Dekle z zmajskim tatujem. Zahvaljujoč temu filmu, je postala mednarodno znana in je zaigrala z Robertom Downeyjem Jr. in Judom Lawom v filmu Sherlock Holmes: Igra senc ...

V filmu Passion: Igra mlado pripravnico, ki se maščuje, potem ko ji šefi­nja in mentorica (Rachel McAdams) ukrade poslovno idejo in jo predstavi kot svojo.

RACHEL MCADAMS

Rojena: 17. novembra 1978 v Londonu v Ontariu v Kanadi, mama je medicinska sestra, oče voznik tovornjaka.

Filmski debi: Z igranjem se je začela ukvarjati kot najstnica, pri 13 letih je nastopala v produkcijah Shake­speara na poletnih dramskih taborih. Debitirala je v Disneyjevi nadalje­vanki The Famous Jett Jackson.

Preboj: Vloga Regine George v komediji Mean Girls jo je izstrelila med najbolj vroče hollywoodske mlade igralke. Pozneje je igrala v filmih Polnoč v Parizu, Zaobljuba ljubezni, Čudežu naproti ...

V filmu Passion: Igra šefinjo, ki uživa v nadzorovanju mlade pripravni­ce ter je korak za korakom vse globlje v igri zapeljevanja, manipulacije in poniževanja.

Pripravila Tadeja Jereb

Najbolj brano