Passion: Strastna manipulacija

13. 3. 2013
Passion: Strastna manipulacija

Po Evropi se dviga prah zaradi filma Passion Briana De Palme, predelave francoskega filma Love Crime, ki ga je leta 2010 režiral Alan Corneau.

Erotična srhljivka ima vse sestavine za uspešen triler: anksioznost, dvojnost, skrivnostnost in umor, povrhu pa sta glavni ženski vlogi prepojeni z zvrhano mero čutnosti. Christina, igra jo Rachel McAdams, vodi veliko oglaševalsko agencijo ter si podredi Isabello (Noomi Rapace), svojo nadarjeno pripravnico, in nevarno manipulira z njo. Ali je De Palma po ne najbolje uspeli Črni daliji tokrat zadel v črno, bomo videli, ko bo film prispel v naše kinematografe.

NOOMI RAPACE

Rojena: 28. decembra 1979 v Hudiksvallu na Šved­skem, mama je švedska igralka, oče španski pevec flamenka.

Filmski debi: Prvič je v filmu zaigrala pri osmih letih. Pri 15 je zapustila dom in odšla v dramsko šolo v Stockholmu.

Preboj: Na Švedskem je bila znana po televizijski seriji Tre kronor, uspe­ šno filmsko kariero pa je začela z vlogo Lisabeth Salander v filmu Dekle z zmajskim tatujem. Zahvaljujoč temu filmu, je postala mednarodno znana in je zaigrala z Robertom Downeyjem Jr. in Judom Lawom v filmu Sherlock Holmes: Igra senc ...

V filmu Passion: Igra mlado pripravnico, ki se maščuje, potem ko ji šefi­nja in mentorica (Rachel McAdams) ukrade poslovno idejo in jo predstavi kot svojo.

RACHEL MCADAMS

Rojena: 17. novembra 1978 v Londonu v Ontariu v Kanadi, mama je medicinska sestra, oče voznik tovornjaka.

Filmski debi: Z igranjem se je začela ukvarjati kot najstnica, pri 13 letih je nastopala v produkcijah Shake­speara na poletnih dramskih taborih. Debitirala je v Disneyjevi nadalje­vanki The Famous Jett Jackson.

Preboj: Vloga Regine George v komediji Mean Girls jo je izstrelila med najbolj vroče hollywoodske mlade igralke. Pozneje je igrala v filmih Polnoč v Parizu, Zaobljuba ljubezni, Čudežu naproti ...

V filmu Passion: Igra šefinjo, ki uživa v nadzorovanju mlade pripravni­ce ter je korak za korakom vse globlje v igri zapeljevanja, manipulacije in poniževanja.

Pripravila Tadeja Jereb

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc