Prada in Miu Miu v Velikem Gatsbyju

25. 8. 2012
Prada in Miu Miu v Velikem Gatsbyju

Nova različica filma Veliki Gatsby z avtorskim pečatom režiserja Baza Luhrmanna bo privlačna tudi v modnem smislu, saj bomo v kostumih lahko prepoznali obleke Prada in Miu Miu.

Kot je v intervjuju v septembrski številki ameriškega Vogua povedala Miuccia Prada, kreativna vodja obeh omenjenih znamk, je za film predelala 40 oblek iz prejšnjih kolekcij Prada in Miu Miu, tako da so skladne z časom elegantnih 20. let 20. stoletja, "dobe džeza".

Več o modi s pridihom dvajsetih let preberite na www.cosmopolitan.si.

Večino izmed njih bo najverjetneje nosila Carey Mulligan, ki v filmu upodablja Daisy Buchanan. V glavnih moških vlogah bosta nastopila Leonardo DiCaprio (kot Jay Gatsby) in Tobey Maguire (kot Nick Carraway). Za dragulje bodo poskrbeli pri Tiffanyju.

Prada in Luhrmann "stara znanca"
Prada je z avstralskim režiserjem (njegov izdelek je tudi muzikal Moulin Rouge!) sodelovala že pri ustvarjanju kostumov za film Romeo + Juliet iz leta 1996: zasnovala je eno od oprav, ki jih je nosil Leonardo DiCaprio v vlogi Romea.

Luhrmannova priredba ameriške knjižne klasike F. Scotta Fitzgeralda zaradi produkcijskih zapletov v kina prihaja šele naslednje poletnje in ne letos okoli božiča, kot je bilo napovedano.

Več o prihajajočem filmu, ki bo nedvomno paša za oči in ušesa, preberite tukaj.

Pa še to: v filmskem Velikem Gatsbyju iz leta 1974 sta Gatsbyja in Daisy upodobila Mia Farrow in Robert Redford. Kritiki so takrat pohvalili kostume (zanje je Theoni V. Aldredge dobila oskarja) in scenografijo, igralskih nastopov osrednje dvojice in režije Jacka Claytona pa niti ne.

Novo na Metroplay: Tjaša Železnik in Franci Krevh│Najbolj pomembno je, da otroci poslušajo glasbo