Kulturni napovednik, od 14. do 20. novembra

13. 11. 2007

Če si na mednarodnem ljubljanskem filmskem festivalu še niste pogledali nobenega filma, ne obupujte – še je čas. LIFFe je v polnem teku in bo svoja vrata zaprl 'šele' 21. novembra.

SV nedeljo, 18. novembra, pa se bo zaključil Mesec oblikovanja, v okviru katerega bodo v četrtek (15. novembra) otvorili razstavo Kolekcija X. Gre za izdelke Studia drevo, ki v 21. stoletje prinašajo funkcijo, estetiko in nov pogled na vrhunsko oblikovanje, na ogled pa bodo do 28. novembra.

Od 25. oktobra do 12. januarja poteka tudi 1. bienale slovenske neodvisne ilustracije – Bienale neodvisnih. Na obcestnih plakatih po Ljubljani ne prezrite grafitarske akcije in izkusite adrenalin in estetiko street arta.

FILM

Če vam LIFFe ni dovolj, vas bo ta teden na rednem sporedu v kinematografih pričakal vestern 3:10 za Yumo, v katerem streljata Christian Bale in Russell Crowe. Če so vam bolj pri srcu romantične komedije, potem bo Bivši z Zachom Braffom in Amando Peet pravi film za vas, politična drama Jagenjčki in levi Roberta Redforda pa vam bo dala misliti.

GLASBA

V ljubljanski dvorani Cvetličarna MediaPark bo v četrtek (15. novembra) koncentrirala kultna srbska glasbena skupina Električni orgazam, v petek in soboto (16. in 17. novembra) pa bosta na oder Orto bara stopila Gušti in Polona. Cvetličarna MediaPark bo pravo mesto za zabavo tudi v torek (20. novembra), ko bodo tam nastopili Lačni Franz in skupina Mi2. Ljubitelji resne glasbe se lahko v torek (20. novembra) napotite v Cankarjev dom, kjer lahko prisluhnete Chopinovi glasbi v izvedbi pianista Nikolaja Demidenka.

GLEDALIŠČE

V petek (16. novembra) si lahko na malem odru mariborskega Narodnega doma ogledate plesno predstavo Podobe iz sanj – Sanje v gibanju. Istega dne bo v ljubljanskem gledališču MGL na ogled predstava Orfej se spušča Tennesseeja Williamsa, v kateri med drugim nastopajo Zvezdana Mlakar, Maša Derganc in Gorazd Logar. V soboto (17. novembra) bo v Slovenskem etnografskem muzeju v okviru festivala Mesto žensk na ogled gledališko-plesno-prostorska instalacija in performans Naša.

ELLE PRIPOROČA

  • od 15. novembra dalje v kinematografih po Sloveniji - film Jagenjčki in levi. Oskarjevec Robert Redford v politični drami prek različnih, a med seboj povezanih zgodb, podaja svoje videnje posledic ameriškega posredovanja v Afganistanu. Polge Redforda v filmu igrata tudi Meryl Streep in Tom Cruise.

  • 16. in 17. november, Orto bar - "urbani groovy pop rock" koncert Guštija in Polone.

Fotografije promocijski material