Kulturni napovednik, od 13. do 26. marca

12. 3. 2008

Pa jo bomo vendarle dočakali - pomlad, namreč. Ta se prične 20. marca ob natanko 5.48 uri zjutraj. Ta čudoviti čas izkoristite za skok v naravo, spodaj pa lahko pobrskate med nekaterimi predlogi za kvalitetno in kulturno obarvano preživljanje prostega časa . .

FILM

Od 13. marca dalje si lahko v kinematografih po Sloveniji ogledate romantično komedijo Punca mojega brata z brilijantnim Stevom Carellom in oskarjevko Juliette Binoche v glavnih vlogah. Z malčki se lahko od 20. marca dalje odpravite na ogled animirane komedije Horton in fantazijske družinske pustolovščine Kronike Spiderwick, za vizualne presežke pa bo poskrbela prazgodovinska pustolovščina 10.000 pr.n.št., ki sicer kritikov ni očarala, se je pa zato toliko bolje odrezala pri gledalcih. V ljubljanskem Kinudvor medtem do 23. marca potekajo Dnevi frankofonije, v okviru katerih si lahko ogeldate filme francosko govorečih avtorjev.

GLASBA

14. marca bodo v Slovenski filharmoniji v Ljubljani odmevali zvoki harmonike Marka Hatlaka. V ljubljanski Cvetličarni MediaPark bo 20. marca gostoval hrvaški pevec z izjemnim glasom, Massimo Savič, ki bo predstavil nov album in hkrati tudi stare uspešnice. 24. marca bo na istem koncertnem prizorišču nastopil legendarni pevec, basist in avtor Glenn Hughes, 22. marca pa se celjski dvorani Golovec obeta velik plesni dogodek eletktronske glasbe Od plesa v nebesa, na katerem bodo glasbo vrteli znani tuji in domači didžeji.

ODER

V Šentjakobskem gledališču si lahko ogledate predstavo priljubljene komedije Woodyja Allena Bog, ki jo odlikuje značilen allenovski humor, ki ga je še dodatno nagradil in prilagodil našim razmeram igralec Gašper Tič. 22. in 28. marca bo v Cankarjevem domu gostovala komedija oziroma politična satira Marka Pokorna Kdo vam je pa to delu? z Borisom Kobalom v glavni vlogi.

RAZSTAVE

Od 14. marca do 18. aprila si lahko v Galeriji Zala na Gosposki 7 v Ljubljani ogledate razstavo grafik Zorana Mušiča, grafike pa so v razstavi Zakladi slovenske grafike 1955-2005 do 30. marca na ogled tudi v Palaciju in Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu. V okviru 4. mednarodnega arhitekturnega bienala, ki se bo zaključil 18. marca, si lahko v Mestnem muzeju ogledate razstavo La Villa de Mademoiselle B, ki zajema urbane prostore za eno in edino Barbiko, ki jih je zasnovalo devet francoskih manekenk.

Fotografije promocijski material