Kulturni napovednik, od 12. do 18. decembra

12. 12. 2007

Leto se vztrajno bliža zaključku, na sprostitev od napornega nakupovanja daril ter zabavo pa ta teden vabi kar nekaj mamljivih prireditev . .

FILM

Od četrtka (13. decembra) dalje si lahko v kinematografih po Sloveniji ogledate romantično komedijo Začarana, v kateri srca nežnejšega spola topi Patrick Dempsey. Na izbiro imate tudi dramo Ljubljeno Jane o mladosti pisateljice Jane Austen, ki je spisala tudi Prevzetnost in pristranost, v glavni vlogi pa se predstavlja Anne Hathaway. Razočarala vas ne bo niti fantazijska pustolovščina Zlati kompas, v kateri sta med drugim zaigrala tudi Nicole Kidman in Daniel Craig.

GLASBA

17. decembra se vam ponuja priložnost, da v Cankarjevem domu ujamete nastop treh tenorjev Eroika, 13., 14. in 15. decembra pa bo v hramu kulture na že tradicionalnih koncertih svoj novi album Cesta predstavljal Vlado Kreslin, Jan Plestenjak pa bo 12. decembra koncentriral v Dvorani komunalnega centra Domžale. Ljubitelji drugačni ritmov se lahko 15. decembra napotite v Ambasado Gavioli, kjer bo nastopal John Digweed, ki bo Slovenijo obiskal v okviru svetovne turneje Transitions.

ODER

Ljubljanska Opera SNG 14. in 15. decembra vabi na romantično baletno uspešnico Don Kihot skladatelja Ludwiga Minkusa in v koreografiji ter režiji Dinka Bogdanića. 13. decembra bo v Dijaškem domu Ivana Cankarja na ogled ena izmed zaključih predstav Mesta žensk, Večna medikacija avtoric Marijs Boulogne in Simone Semenič. 14. decembra vas v toplo dvorano vabi Cankarjev dom, kjer bo uprizorjena plesna predstava Rdeča kapica: Da te bolje vidim. 17. decembra bo na Mali sceni MGL-a premiera Stoppardovega dramskega dela Rozenkranc in Gildenstern sta mrtva v režiji Jureta Novaka.

ELLE PRIPOROČA

  • Od 13. decembra v kinematografih po Sloveniji - film Ljubljena Jane. Romantična drama je biografski portret mlade Jane Austen, preden je postala slavna pistaljica, in njena romanca z mladim Ircem, ki je postala navdih za njene nepozabne ljubezenske zgodbe.
  • 17. decembra ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma - koncert simfonikov RTV in tria Eroika. Kot gostji se bosta trem tenorjem na odru pridružili Darja Švager in Manca Izmajlova, dirigentsko paličico pa bo vihtel Patrik Greblo.
  • 14. in 15. ob 19.30 uri v Marmorni dvorani na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču - uspešnica Don Kihot skladatelja Ludwiga Minkusa v zanimivi avtorski koreografiji in režiji Dinka Bogdanića.