Kristen med igralkami najbolj obogatela

Igralka, ki je v minulem letu v Hollywoodu zaslužila največ, je Kristen Stewart, zvezdnica vampirske sage Somrak in pustolovske domišljijske akcije Sneguljčica in lovec.

Kristen med igralkami najbolj obogatela

Za zadnja dva filma iz serije Somrak je Stewartova dobila po 12,5 milijona dolarjev honorarja in delež od dobička filma, nato pa je posnela še "Sneguljčico".

Njen skupni zaslužek med lanskim in letošnjim majem tako znaša 34,5 milijona dolarjev (27,2 milijona evrov), zaradi česar so jo pri Forbesu, kjer so tudi letos sestavili seznam desetih najbolje plačanih igralk, uvrstili še na 43. mesto lestvice najvplivnejših slavnih osebnosti.

Kot dodajajo, so igralke, ko gre za zaslužke, še vedno zapostavljene v primerjavi z igralci, saj je deset žensk, ki sestavljajo seznam največjih zaslužkaric med njimi, zaslužilo 200 milijonov dolarjev (157,7 milijona v evrih), medtem ko je deseterica najbolje plačanih moških zaslužila 361 milijonov zelencev (284,6 milijona v evrih).

Na drugem mestu seznama, na katerem je Kristen z 22 leti tudi daleč najmlajša, je Cameron Diaz, na tretjem pa Sandra Bullock. Več informacij najdete pri Forbesu.

Najbolj brano