Kinodvorišče vabi v letni kino na prepihu

19. 6. 2013
Kinodvorišče vabi v letni kino na prepihu (foto: Nada Žgank)
Nada Žgank

Tudi letos se bo med 20. junijem in 13. julijem Kinodvorovo platno vsak večer preselilo na plano, ko bodo projektorje spet pognali v Kinodvorišču, letnem kinu v atriju Slovenskih železnic.

Prva premiera bo na vrsti v četrtek, 20. junija ob 21.30, ko bodo predvajali film Opomba, po projekciji pa v atriju nadaljevali druženje z Radiem Terminal.

Pod zvezdnim nebom atrija Slovenskih železnic bodo vztrajali vse do 13. julija. Do takrat bodo premierno predstavljeni še trije filmi z lanskega Liffa: Otrok iz zgornjega nadstropja, Klip in Dej mi, no!

Letos nadaljujejo s podaljševanjem filmskih večerov v glasbeno noč: 3. julija bo za zvočno podlago poskrbel kolektiv globoke elektronike Chilli Space, 10. julija pa ekipa JuicyJuice.

Vsak film je v Kinodvorišču na sporedu teden dni, potem pa se preseli v Dvorano Kinodvora. Vse predstave v Kinodvorišču se pričnejo ob 21.30. Filmi so na sporedu v izvirnem jeziku s slovenskimi podnapisi. Vhod v Kinodvorišče je skozi Dvorano Kinodvora. V primeru dežja je projekcija filma ob isti uri v Dvorani. Vstopnice so na prodaj pri blagajni Kinodvora eno uro pred prvo predstavo.

Poletno sezono bodo nadaljevali na Filmu pod zvezdami, letnem kinu na dvorišču Ljubljanskega gradu, ki ga pripravljajo skupaj z javnim zavodom Ljubljanski grad. Projektorje pod zvezdami prvič poženejo 25. julija.

Foto: Nada Žgank