K4 - 20 let

17. 5. 2009

Kaj bi bila ljubljanska klubska scena brez K4?

Kultna Štirka bo 25. maja praznovala svojo okroglo 20. obletnico obstoja.

Petdnevni klubski festival, kjer bodo obiskovalci deležni dobre glasbe in zanimivega spremljajočega kulturnega programa, bo svoja vrata odprl 19. maja.

Voditelj Miha Šalehar vas v torek zvečer vabi na pogovor z avtorjem knjige Kitare na plesišču Miroslavom Akrapovićem.

"Rock se je vrnil na plesišča, spet je postal klubska glasba, atrakcija, če hočete. Zdaj vemo: naselil se je. Najdete ga med Disco Punkom in Electro Popom in seveda vsem, kar je vmes."

Za zabavo pozno v noč bo poskrbel DJ teoP.

Sreda bo dan za otvoritev pregledne fotografske razstave K4 v K4 / 1989 - 2009. V zadnjih treh letih smo bili deležni razstav fotografij Luke Novaka, Ivana Župiča in Anžeta Kokalja. Tokratno pa pripravlja Miha Fras. Na njej bodo posnetki, ki nas bodo popeljali v preteklost urbanega središča, ki je v dvajsetih letih svojega delovanja in nenehne reinvencije zaznamoval vse generacije Ljubljanskih študentov, prostora, ki 20 let pospešuje glasbeni utrip Ljubljane, prostora, kjer se je ustvarjala zgodovina in v katerem so se kalili (bodoči) glasbeni mojstri, video ustvarjalci, arhitekti in oblikovalci vseh vrst, prostora, ki je predstavljal alternativo tako v času vladavine političnega enoumja kot v času tiranije trga.

Zvečer pa se bodo obiskovalci skupaj z Aldom Ivančičem vrnili v devetdeseta. Gostje: STROJ Machine Live! , Gregor Zemljič , Miha Klemenčič in Peter Penko.

Razstava mladih oblikovalcev na temo 20 let kluba K4. Avtorji del na A DESIGNERS VIEW so: Mina Fina, Tibor & Artur, Kitsch Nitsch, Subtotal, Katja Korinšek & Žiga Aljaž, Petar Perčič, Žiga Testen, . .

Sledi predstavitev kompilacije K4 Format 09.

Dobra stara elektronska glasba z nekdanjim članom skupine Kraftwerk in domačo podporo v petek zvečer. Wolfgang Flur, Massiomo Sex D'Electro, Bizzy in Dojaja bodo zasedli glavni floor, medtem ko bodo Octex, Electrosaurus, Schrauff in Ocular kralji malega odra.

Zadnji dan festivala in zadnji Lick sezone pa bo namenjen veteranu drum and bass glasbe DJ Krustu ter Dorianu Conceptu, človeku, čigar slog je težko opredeliti. Obema pa bodo zopet ob strani stali naši znani DJji.

Klub K4 je nedvomno del zgodovine vsakega Ljubljančana, večine študentov ali pa bo to šele postal.

Več informacij na Klub K4.

Cene vstopnic pa se bodo gibale med 0 in 12 evrov.