Fotografska razstava Alan Gelati: "I SHADOW" na Ljubljanskem gradu

1. 7. 2021
Fotografska razstava Alan Gelati: "I SHADOW" na Ljubljanskem gradu (foto: Alan Gelati)
Alan Gelati

"Sence in svetloba se s tehnologijo zajamejo v trenutku, ljudje, telesa in moda pa skozi njih postanejo prave ikone."

Ljubljanski grad nadaljuje z nizom fotografskih razstav, ki jih v poletnih mesecih na ogled postavimo v osrednjih grajskih dvoranah – Stanovski in Palaciju.  V letošnjem poletju se bo skozi sklope fotografij lepota, moda, osebnosti – prvič v Sloveniji predstavil mednarodno uveljavljeni fotograf Alan Gelati.

Ob tej priložnosti Ljubljanski glad vljudno vabi, da si od danes, od 1. julija, do 29. avgusta 2021, od 9:00 do 20:00, ogledate njegovo razstavo z naslovom "I Shadow"

Alan Gelati se je rodil v Milanu, kjer je študiral estetiko in umetnostno zgodovino na akademiji Brera. Kasneje se je preselil v London in začel delati kot fotograf za dražbeno hišo Christie's. Njegova dela so bila objavljena v revijah, kot so Harper's Bazaar, italijanski Vogue, ID, Citizen K, Vanity Fair, Amica, Glamour, Sunday Times, InStyle. Med naročniki njegovih fotografij za oglase pa so L'Oreal, Hublot, Givenchy, Blumarine, Chopard in še mnogi drugi.

Pričevanje o avtomatskem pisanju.
Sence in svetloba se s tehnologijo zajamejo v trenutku.
Fotografija pa za razliko od svetlobe in senc ni naključna – zgodi se, ker hočeš, da se zgodi, je bežen trenutek, ki ga fotograf želi narediti večnega.
Obraz, obleka, krajina ... vsi smo fizično in vizualno le odsevi svetlobe.
Je pričevanje o trenutku. Oblika določa lepoto v sliki, ki jo fotograf dejansko postavi na novo in poudari v okvirju.
Na tej razstavi, ki je zajeta in izražena z izborom trenutkov, obrazov, teles, so vsa videnja uperjena v modo in portrete. Moje fotografije, moja pot na tem planetu in v tem delčku neskončnosti.

-Alan Gelati

Fotografije: Alan Gelati

Preberite še: Kako se to poletje obleči trendno pri 50 in več letih

Priporočamo tudi: 10 najlepših poletnih oblek z razprodaj, ki jih boste želeli imeti

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc