Foto: Počitnice, glasba in zabava na Terraneu, 1. del

10. 8. 2012
Friendly Fires (foto: Terraneo Festival 2012)
Terraneo Festival 2012

Med desettisoči obiskovalcev druge izdaje "festivala počitnic, glasbe in zabave" Terraneo v Šibeniku je bila tudi Elle.

Anna Calvi
Friendly Fires
Groove Armada DJ set
The Notwist
The Ting Tings
The Ting Tings
The Ting Tings
Thievery Corporation Live

Glasbeni program smo lahko spremljali na sedmih prizoriščih. Na odru Aqua je za prvi vrhunec prvega večera poskrbela Britanka Anna Calvi, ki v svoj temačen "filmnoirovski" zvok mojstrsko spaja džez, rock in eksperimentalno glasbo.

Nato so se začele pred vhodom nabirati množice, saj je na glavnem odru Terra napočil čas za The Ting Tings, britansko pop-punk-hiphop senzacijo, ki smo jo pred kratkim videli tudi v ljubljanskih Križankah.

V plesno razpoloženje so nas spravili Friendly Fires s karizmatičnim in gibčnim frontmanom Edom Macfarlanom, status headlinerjev pa je prvi dan pripadel legendam klubske scene Thievery Corporation.

Na najmanjšem odru Aero velja od nabora prvega dne omeniti vsaj Američane Future Islands, prav tako že znane slovenskemu občinstvu, pa Srbe Goribor in domačine ABOP.

V kampu, ki se je vse dni festivala kopal v žgočem soncu, so na svoj račun prišli ljubitelji akustike, večer pa so na glavnem odru v jutro popeljali Groove Armada z DJ setom.

Za plesno razpoložene je vzporedno s koncerti potekal program v hangarjih, kamor sonce ni posijalo tudi v ne več tako zgodnjih jutranjih urah ...

Zakaj si Terraneo poleg glasbenega festivala zasluži še pridevnik ekološki? Vse dni so tisti, ki so bivali v kampu, lahko obiskovali ekološke delavnice in spoznavali nove načine varovanja našega največjega bogastva – okolja.

A. K., foto: Walter Sirotić, Nikola Zelmanović, Tomislav Sporiš in Zvonimir Ferina