Film Home

2. 6. 2009

Ste pripravljeni na zmenek z Zemljo?

Film, katerega sponzorji so tudi priznane modne znamke, vas petega junija vabi na popotovanje po našem prekrasnem planetu.

HOME je eden izmed največjih presenečenj in pričakovanj letošnjega leta. Zgodba, ki nas prepričuje, da je naša Zemlja, in z njo tudi mi, v veliki nevarnosti.

"Če lahko popravimo slike, mogoče lahko popravimo svet."

(Wim Wenders)

Še pomnite Al Gorovo Neprijetno resnico, katera je požela ogromen uspeh in kandidatu za ameriškega predsednika prinesla Nobelovo nagrado za mir? Ustvarjalci filma, ki ga lahko prevedemo kot Dom, so izbrali poseben način, kako nam predstaviti vse resnejšo problematiko. Posnetki z zraka nam pokažejo lepote in skrbi, ki smo jih ljudje zadali planetu.

Sporočilo filma je preprosto:"Vsi imamo zmenek s Planetom". In cilj je še bolj jasen. Privabiti še več ljudi, ki si bodo ogledali ta film in mogoče spremenili svoj pogled na svet.

"Poleg spremembe njihovega načina življenja, si želim, da bi bili ljudje pripravljeni pomagati, deliti. Théodore Monod je nekoč dejal: 'Poskusili smo vse, razen ljubezni'. Upam, da bo film sinonim za veliko ljubezni, " je dejal Yann, ko so ga povprašali o temu, kaj bo publika odnesla od ogleda filma.

Direktorsko palico je vihtel fotograf Yann Arthus-Bertrad, mednarodni predstavnik Luc Besson pa je glavni krivec za naslov. In zakaj dom? Simbolizira naš odnos do domačega okolja. Pripovedovalka zgodbe pa je znana igralka Glenn Close.

Za predstavitev filma so izbrali tudi vedno bolj popularni Facebook, kjer je že ustanovljena skupina oboževalcev. Več zanimivosti okoli filma pa si lahko ogledate na njihovi uradni spletni strani Home. Ali pa enostavno preklopite na Youtube, kjer si lahko ogledate posnetke s snemanja dokumentarca in novinarske konference.

Film bo premiero doživel 5. junija, na Svetovni dan okolja in bo hkrati predvajan v 50 državah po svetu.