Film: Grda resnica (The Ugly Truth)

23. 8. 2009

"V bitki med spoloma ne bo zmagal nihče. S sovražnikom se vse prevečkrat pobratimo." (Henry Kissinger)

Televizijska producentka Abby Richter (Katherine Heigl) že dolgo časa čaka na pravo ljubezen. Njenim visokim standardom o princu na belem konju niti najmanj ne ustreza nov televizijski voditelj. Mike Chadway (Gerard Butler) je vse tisto, kar odbija Abby. A nesramen in provokativen Mike ter romantična Abby kmalu dokažeta, da se nasprotja privlačijo.

In kakšen je moški in ženski pogled na svet, na ljubezen in ali se lahko sploh kdaj resnično povežemo?

Za Mika Chadwayja, nekdanji fenomen kabelske televizije in novega dopisnika jutranje televizije Sacramenta, je odgovor nadvse preprost: ne bodite vendar trapasti. Moški in ženske najdejo stik, a v glavnem med rjuhami. Ženske naj končno že spoznajo, da so moški prvinska, mesena, preprosta bitja, ki hrepenijo po konstantnem vzburjenju.

Zaradi Mikovega drznega pogleda na stvari gledanost skokovito naraste, vendar ta tudi dvigne temperaturo producentki oddaje Abby Richter, ki ima povsem drugačen pogled. V Abbyjinem svetu je resnična ljubezen vse, kar šteje, trik je samo najti moškega, ki pozna svoje srce. Z Mikom si je pripravljena skočiti v lase in mu dokazati, da tak romantičen vitez v bleščečem oklepu zares obstaja v resničnem svetu.

Bitka med spoloma postane v Grdi resnici zelo vroča. Gre za premišljeno, seksi komedijo o moških, ženskah in velikanskem breznu, ki zeva med tem, kako razmišljamo, sanjarimo in kako se zapeljujemo. Iskre se krešejo med Katherine Heigl in Gerardom Butlerjem, ki igrata sodelavca, ki jima je usojeno, da se prezirata. Ona se trudi najti prefinjenega sanjskega partnerja. Njegova misija pa je povedati ženskam, naj se soočijo z realnostjo in priznajo, da imajo moški na umu samo eno stvar. A ko se odloči, da ji bo pomagal najti, kar si želi, oba spoznata nekaj nepričakovanega o tem, kako močno se privlačijo tudi najhujša nasprotja.

Poleg glavnega igralskega para, v filmu nastopajo še Bree Tuner, Eric Winter, Nick Searcy, Jesse D. Goins in Cheryl Hines.

Pod romantično komedijo Grda resnica (The Ugly Truth) se je podpisal režiser Robert Luketic, znan po komedijah Blondinka s Harvarda, 21, Tašča, da te kap terWin a Date with Tad Hamilton! .

Na sporedu od 3. septembra v Koloseju.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc