Film: Coco Chanel (Coco avant Chanel)

18. 8. 2009

Zgodba o ženski, ki je z lastnim trudom ustvarila modni imperij.

Biografija o slavni francoski modni oblikovalki prikaže vse stopnje njenega burnega življenja: revni začetek, ko s sestro pristane v sirotišnici, najstniške poskuse pevskega uveljavljanja, neuspešno iskanje ljubezni v naročju dvoličnega bogataša ter končni razcvet s pomočjo izjemnih modnih stvaritev, ki so zaslovele po vsem svetu.

Dekletce, ki ga s sestrico pošljejo v sirotišnico v srcu Francije, ki vsako nedeljo zaman čaka, da bi očka prišel ponjo . .

Kabaretska pevka s šibkim glasom, ki prepeva občinstvu pijanih vojakov.Skromna šivilja, ki dela zarobke v stranski sobi podeželskega krojaštva . .

Mlada, krhka kurtizana, ki ji zaščitnik Etienne Balsan ponudi varen pristan med brezdelneži in dekadentneži . .

Zaljubljena ženska, ki ve, da ne bo nikoli nikogaršnja žena, in zavrne celo Boya Capela, moškega, ki ji je ljubezen vračal . .

Upornica, ki se ji norme njenega časa zdijo zatiralske, in se namesto tega oblači v oblačila ljubimcev . .

To je zgodba o Gabrielle Chanel, ki začne življenje kot trmoglava sirota in skozi neverjetno popotovanje postane legendarna modna kreatorka, ki pooseblja sodobno žensko in postane brezčasen simbol uspeha, svobode in sloga.

Režiserko Anne Fontaine je dolgo navdihovala podoba Coco Chanel. A ne zgolj njeno modno ustvarjanje, ampak značilnosti te izjemne ženske, ki je do uspeha prišla čisto sama. Njeno podobo je našla v francoski igralki Audrey Tautou, ki predstavlja vse tisto, po čem je znana Coco.

Poleg Audrey v filmu nastopajo še Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Emmanuelle Devos in Régis Royer.

Film si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju vse od 27. avgusta dalje. Tudi tokrat Kolosej nagrajuje. Srečni izžrebanki bo podaril dve vstopnici za ogled filma.

Nagradno vprašanje:

S katerim filmom se je uveljavila igralka Audrey Tautou?

Odgovore pošljite najkasneje do petka, 21. avgusta, na e-mail naslov nagrade_elle@adriamedia.si (s pripisom Nagradna igra: Coco Chanel), poleg odgovora pa obvezno napišite svoje podatke: ime, priimek in polni naslov.