Brezčasna Adaline - izjemna zgodba o ženski, ki se je prenehala starati

10. 4. 2015

Brezčasna Adaline je romantična zgodba o večni lepoti in filmsko utelešenje zgodovine mode skozi prejšnje stoletje. Za dovršene kostume, ki jih nosi 'brezčasna' Blake sta poskrbeli modni hiši Gucci in Dior.

Adaline Bowman (Blake Lively) je že več desetletij stara 29 let; njeno življenje je polno osame, saj ne dovoli blizu nikomur, ki bi lahko razkril njeno skrivnost. Rodila se je na prelomu 20. stoletja in niti sanjalo se ji ni, da bo ugledala začetek 21. stoletja – dokler ji navidezno čaroben dogodek ne reši življenja in jo obdari z večno mladostjo.

Pri 29 letih se Adaline neha starati in začne življenje okušati kot nobeno človeško bitje doslej.

Ta neverjetni preobrat usode jo pospremi na neprimerljivo dogodivščino, ki se razteza čez več desetletij. Življenje in ljubezen okuša skozi globalne spremembe dveh svetovnih vojn in svobodnjaških šestdesetih vse do prikladnosti današnjega dne.

Svojo starost previdno skriva pred vsemi – razen pred lastno hčerjo – in vse pomembne spremembe pričaka mirno in prefinjeno ... dokler eno od njenih preteklih razmerij ne trči s sedanjo priložnostjo za ljubezen in preti, da bo razkrila njeno izjemno zgodovino: ob naključnem srečanju s karizmatičnim človekoljubom Ellisom Jonesom (Michiel Huisman) namreč v njej spet vzplamti njena strast do življenja in ljubezni. 

V kinu od 23. aprila