Kultura Promocijsko sporočilo

Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana

24. 9. 2014

V soboto, 4. oktobra, se v Pionirskem domu v Ljubljani obeta prav poseben dogodek Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana. V glavnih vlogah nastopajo Benetke, ples, glasba, kulinarika ter plesni par Tjaša Vulič in Luca Bussoletti.

Tjaša Vulič in Luca Bussoletti sta pred časom osnovala blagovno znamko Follow my step. Follow my step je edinstven koncept v prostoru Slovenije in odgovor na vprašanje, kako s plesnim, glasbenim in spremljevalnim programom združiti tako ljubitelje plesa, kakor tudi vse tiste, ki si želijo svoj prosti čas preživeti nekoliko drugače. Pod blagovno znamko bo v prihodnje pripravljenih mnogo edinstvenih in neponovljivih dogodkov, tudi malce drugačnih 'predstavitev' krajev po svetu – prvi, Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana, bo že v soboto, 4. oktobra 2014!

BENEŠKA NOSTALGIJA – NOSTALGIA VENEZIANA

Pri dogodku Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana gre za združitev plesa, glasbe in kulinarike s podobo, kulturo in vsakdanjim življenjem Benetk. Odvijal se bo v soboto, 4. oktobra 2014, v Pionirskem domu v Ljubljani. Razvajale vas bodo beneške maske, beneška dekoracija, beneška hrana, beneški glasbeni izbor z orkestrom, izvirne beneške plesne točke ...

Obiskovalcem bomo pomagali vstopiti v čarobni svet Commedie D'Arte in jih, s pomočjo delčkov beneške zgodovine ter barvitih in razkošnih mask, popeljali skozi blišč, bedo, strast in romantiko najlepšega mesta na svetu. Kaj so Benetke brez uličnih umetnikov in njihovih sanj o svetovni slavi ter vsakodnevnega boja za pozornost gledalcev? Si jih znamo predstavljati brez blišča in razkošja dvornega plesa v Palazzi Ducale? So barvita oblačila in pesmi gondoljerjev zmagovalna kombinacija pri osvojitvi ženskih src ali so tehnike zapeljevanja in legendarni šarm Giacoma Casanove tisto pravo? Ko bodo za vas plesali plesni pari najvišjega razreda, med katerimi bosta tudi solista Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, in vas očarali z izborom glasbe, koreografije in bogatih kostumov, vam bodo odgovori na vprašanja povsem jasni.

Celoten dogodek daje velik poudarek tudi na izgled – sama ureditev prostora in kulise bodo prirejene tako, da se boste počutili kot v Benetkah! Temu bo v veliko pomoč tudi tipična hrana, ki jo bodo za obiskovalce tekom večera pripravljali vrhunski kuharski mojstri, in kostumi, ki vam bodo vzeli sapo.

KLJUČNA NOSILCA PROJEKTA: LUCA BUSSOLETTI & TJAŠA VULIČ

Luca Bussoletti in Tjaša Vulič sta športna plesalca, ki imata za seboj več kot 20 let tekmovalne kariere v standardnih in latinskoameriških plesih. Njuna skupna plesna pot se je začela leta 2003 po več kot desetletju posamezne tekmovalne kariere z drugimi plesnimi partnerji. Med letoma 2006 in 2013 sta bila državna prvaka Slovenije v standardnih plesih, v letu 2010 sta bila svetovna podprvaka v show plesu med profesionalci ter zmagovalca in finalista tekmovanj po vsej Evropi, v ZDA, Singapurju, Maleziji, na Japonskem, v Hong Kongu, na Kitajskem, Filipinih ... Njuna ljubezen do plesa je bila okronana tudi z največjo lovoriko, saj sta v letih 2010 do 2012 osvojila sam svetovni vrh in postala dvakratna svetovna prvaka med profesionalci v kombinaciji desetih plesov.

Luca in Tjaša sta se v letu 2013 poslovila od svoje tekmovalne kariere in se posvetila drugim plesnim projektom. Za seboj imata več kot 15 let trenerske kariere, njuni plesni pari pa dosegajo finalne uvrstitve na največjih mednarodnih tekmovanjih in svetovnih prvenstvih. Sta tudi koreografa show programov ter organizatorja raznovrstnih plesnih in gala dogodkov.

Luca in Tjaša sta hkrati tudi ena od avtorjev uradnih knjig o tehniki športnega plesa Svetovne plesne zveze (WDSF). Poleg tega imata tudi sodniško licenco WDSF in sta predavatelja na kongresih za sodnike in trenerje po vsem svetu.

Vabimo vas, da 4. oktobra ob 19.30 skupaj vstopimo v čarobni svet Commedie D'Arte in se s pomočjo delčkov beneške zgodovine, plesa ter barvitih in razkošnih mask sprehodimo skozi blišč, bedo, strast in romantiko najlepšega mesta na svetu.

Več informacij in nakup vstopnic: www.ltdance.eu.