Ko boste prebrali tole, boste jedli jabolko vsak dan

Da so jabolka super za naše zdravje, nam govorijo že od malega. Ampak zakaj?

Lifestyle, 16. 9. 2016
Ko boste prebrali tole, boste jedli jabolko vsak dan - Foto: Profimedia

1. Bolj beli in zdravi zobje

Jabolko sicer ne bo nadomestilo zobne ščetke, vendar grizenje in žvečenje tega sadeža stimulira izločanje sline v ustih ter zmanjšuje zobno gnilobo z nižanjem ravni bakterij.

2. Izboljšanje spomina

Ameriški znanstveniki so z eksperimenti ugotovili, da uživanje jabolk krepi spomin, saj vsebujejo nevrotransmiter acetilholin.

3. Zmanjšanje tveganja za različne bolezni: diabetes, Parkinsonova, Alzheimerjeva, rakasta obolenja

Zaradi visoke vsebnosti vitamina C, vlaknin in antioksidantov se z jabolki borimo pred pojavnosti nekaterih bolezni. Znanstveniki iz Ameriškega združenja za raziskave raka se strinjajo, da bi se z uživanjem s flavonolom bogatih jabolk lahko zmanjšalo tveganje za pojav raka trebušne slinavke za do 23 odstotkov. Raziskovalci na Univerzi Cornell so odkrili več spojin triterpena v jabolčni lupini, ki pomagajo pri preprečevanju rasti rakavih celic v jetrih, debelem črevesju in dojkah. Tudi National Cancer Institute v ZDA priporoča visok vnos vlaknin, za zmanjšanje tveganje za raka na debelem črevesu.

4. Bolj zdravo srce

Več obsežnih raziskav povezuje vnos visokotopnih vlaknin z zmanjšanim kopičenjem s holesterolom bogatih oblog v arterijah. Fenolna spojina, ki jo najdemo v lupini jabolk, preprečuje holesterolu, ki pride v vaš sistem, da se strjuje na stenah žil.

5. Ureditev prebave, tako ob zaprtju kot ob diareji

Zaradi visoke vsebnosti vlaknin, je jabolko odlično pomagalo ob zaprtju ali diareji. Za uravnavanje prebave, se torej priporoča okoli 5 jabolk na teden.

6. Uravnavanje telesne teže

Jabolko skupaj z ostalo hrano z visoko vsebnostjo vlaknin pomaga uravnavati telesno težo.

7. Prečiščenje telesa z jabolčnim sokom

Zaradi neprenehnega vnosa toksinov v naše telo, obremenjujemo naše ledvice. Stroge diete za prečiščevanje telesa nekateri zdravniki odsvetujejo. Naraven način pa je povsem enostaven: pitje jabolčnega soka. Tudi Rauch ima takšenga v ponudbi. To je 100 % jabolčni sok.

8. Krepitev imunskega sistema

Zadnje študije kažejo, da lahko antioksidant kvercetin, ki ga vsebujejo rdeča jabolka, pomaga okrepiti imunski sistem.

Če lahko, torej pojejmo eno jabolko na dan. Če ne gre, popijmo kozarec 100 % jabolčnega soka Rauch Happy Days. Morda pa se letos izognemo čakalnicam pred ordinacijami.

Jabolčni sok Rauch

Povzeto in prirejeno po 15 Health Benefits of Eating Apples

Preberite še: Kako pravilno nanesemo tekoče senčilo? in 5 najpogostejših napak, ki jih počnemo pri negi kože

Priporočamo tudi članek: To so sijajni lepotni triki z avokadom, ki jih uporablja tudi Miley Cyrus

Najbolj brano