Kako končati razmerje na čim manj boleč način

Kako končati razmerje obzirno in s spoštovanjem? 

Lifestyle, 21. 1. 2017

Razhod

Razhod s partnerjem je vedno boleča in zoprna zadeva, pa vendar obstajajo načini, kako zvezo zaključiti s čim manj neprijetnimi posledicami.

Razhod

Obzirno! Pogovorite se s partnerjem, po možnosti pri njem doma, saj je to njegovo območje, kjer se počuti varno in najbolj udobno. To mu bo omogočilo, da se bo primerneje čustveno odzval, kot bi se, če bi se pogovarjala v javnosti.

Nikakor! Ne začnite prepira samo zato, da bi imeli razlog pustiti ga v tistem 'razgretem' trenutku. Usedita se in se premišljeno pogovorita.

Obzirno! Zvezo s partnerjem končajte ob primernem času, najbolje takrat, ko ima možnost na pomoč poklicati prijatelje ali družino. Prekinitev zveze ob dveh zjutraj ni najboljša zamisel.

Po razhodu

Nikakor! Ne vzpostavljajte stika z njim. Po razhodu se mora vsakdo obvezno 'razstrupiti' od odnosa, za kar potrebuje vsaj nekaj mesecev.

Obzirno! Osebno se oglasite pri njem in poberite vse svoje stvari iz njegovega stanovanja. To, da k njemu pošljete najboljšo prijateljico ali sestro, lahko razume kot dramatično ali celo žaljivo.

Nikakor! Ne objavljajte fotografij nove simpatije na družbenih omrežjih takoj po tem, ko sta se razšla. Pokažite sočutje in spoštovanje.

Pripravili Tea Poljak in Maša Šticl

Preberite še: Bo Jennifer Lopez od zdaj naprej oblikovala čevlje?

Priporočamo tudi: Kaj je skrivnost za srečno življenje? (vprašali smo Dance)

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri