Kako hitro in udobno skozi letališče?

Organizirano in preprosto. Preden se udobno namestite na letalu, vas čaka postopek na letališču. Ponujamo nekaj nasvetov, da ne bo stresno.

Lifestyle, 27. 6. 2016
Kako hitro in udobno skozi letališče? - Foto: Promocijsko gradivo

Prijavite prtljago, še preden pridete na letališče.

Potovanje si poenostavite s kovčkom Rimowa, ki omogoča, da z novo tehnologijo Electoronic Tag, vgrajeno v kovček, s svojega pametnega telefona pošljete digitalno kartico za vkrcanje prek povezave Bluetooth na svojo prtljago že doma ali med potjo na letališče.

Na letališču.

Oddajte prtljago, ki gre v tovorni del letala, in se napotite proti prijavnim okencem, če se na let še niste prijavili prek spleta ali avtomatov na letališču. Ob prijavi dobite tako imenovan boarding pass s podatki o uri in številki leta, odhodnem in ciljnem letališču ter številki izhoda in sedeža. Osebni dokument in potni list imejte ves čas pri sebi, saj ju boste morali pokazati kar nekajkrat.

Preberite še: Počitnice 2016: Sipinske hiške - paradiž v puščavi Namib

Pred izhodom.

Čaka vas varnostni pregled, kjer pregledajo ročno prtljago in drobne predmete, ki bi jih lahko zaznal osebni rentgen, skozi katerega se sprehodite tudi sami. Da bo pregled čim hitreje stekel, pazite na omejitev vnosa tekočin in prepoved ostrih predmetov. Nato se pomaknite proti izhodu.

Čakanje.

Na poziv za vstop v letalo boste čakali v tranzitnem prostoru z brezcarinskimi trgovinami. Tu vam bodo prav prišli udoben vzglavnik, revije in knjiga.

Po pristanku.

Sledi sprehod do letališke zgradbe, kjer sledite napisom za izhod in poiščete prtljago, lahko pa se srečate še s carino.

Pripravila Manca Pogačar

Preberite še: FOTO: Potovanje 2016 - Fantazijski pobeg

Najbolj brano