Kaj se zgodi, ko smo z napačno osebo?

Naše telo komunicira z nami v vsakem trenutku. Zaradi stresnega in kaotičnega življenja pa žal veliko ljudi ne razume povsem govorice ali glasu telesa.

Lifestyle, 25. 10. 2020
Kaj se zgodi, ko smo z napačno osebo? - Foto: Unsplash.com/Ömürden Cengiz

Telo lahko delimo na mentalno, čustveno in fizično telo. Na vseh lahko občutimo reakcije, če smo le dovolj pozorni. 

Poglejmo si nekaj primerov, kako telo (in um) reagira, če smo v odnosu, ki na nas slabo vpliva.

1.   Ne smejemo se veliko (kadar smo sami)

Huffington Post je zapisal, da je eden izmed znakov telesa, kadar smo v zvezi z napačno osebo ta, da se ne smejimo veliko, kadar smo sami in razmišljamo o tej osebi. Lahko namreč lažemo drugim ljudem, a ko smo sami s seboj, ne moremo lagati sami sebi. Če nas odnos dela radostne, potem nam misel na to osebo nariše nasmeh na obraz ter komaj čakamo, da jo vidimo. Seveda v vsakem odnosu pridejo krizni trenutki, a če se večino časa počutimo slabo ali brezvoljno, nas odnos s to osebo očitno ne osrečuje.

2.   Smo nesamozavestni

Samozavest je seveda kvaliteta, ki je odvisna od nas samih. Vendar lahko nenehna družba napačne osebe v nas vzbudi dvome in nesamozavest (če to dovolimo, seveda) ter nam ni v oporo pri vzpostavljanju ljubezni do samega sebe. Ob pravem partnerju pa se počutimo dobro v svoji koži.

3.   Utrujenost in izčrpanost

V zdravem in harmoničnem odnosu se počutimo polni energije in entuziazma do življenja. Če nas odnos izčrpava čustveno, tudi na telesu čutimo utrujenost in smo nenehno brez energije ter motivacije. 

4.   Nenehno samoopravičevanje v mislih

Kadar smo z napačno osebo, veliko časa sami sebe prepričujemo, da delamo prav ter iščemo razloge in opravičila, zakaj je prav, da smo v določeni zvezi. Naš um nas tako ves čas zavaja, a naše telo čuti, da je nekaj narobe.

5. Občutek, da nekaj ni prav

In tako pridemo do zadnje točke, ko nam enostavno telo govori, da nekaj ni prav. Da nekaj delamo narobe in proti sebi. Lahko se pojavijo tudi različne zdravstvene težave, ki nas opozarjajo, da smo skrenili s poti. Ljudje radi utišamo in zanemarimo ta inuitivni občutek. A vredno ga je upoštevati. 

Vir: Sensa.si

Fotografije: Unsplash.com/Ömürden Cengiz

Preberite še: Vas je že kdaj ob srečanju z neko osebo takoj prevzel občutek, kot da se že od nekdaj poznate?

Priporočamo tudi: Ženske, rojene v teh 4 znamenjih, imajo najbolj TRDNO osebnost!

Najbolj brano