Jesenski barvni odtenki v vaši spalnici – nasveti za dekoracijo v tem letnem času.

Barve imajo pri notranji ureditvi prostorov pomembno vlogo. Ne samo, da z njimi prostor povečamo ali popestrimo, ampak vplivajo tudi na naše splošno počutje in razpoloženje. In v dneh, ko se nezadržno bližajo nizke temperature, je prav, da toplino bogatih jesenskih barv prenesemo tudi v svojo spalnico.

Promocijsko sporočilo, 14. 10. 2022
Jesenski barvni odtenki v vaši spalnici – nasveti za dekoracijo v tem letnem času. - Foto: Odeja

Spalnica je bivalni prostor, ki je namenjen spanju in v katerem sicer ne preživimo veliko svojega časa. A je kljub temu pomembno, kako ga notranje uredimo, saj pomembno vpliva na vzdušje in s tem tudi na kakovost spanca.

Zelo pogosto vprašanje, s katerim se spopada mnogo ljudi, je, katere barve sploh izbrati za spalnico, če smo v fazi njene prenove ali poživitve. Strokovnjaki prisegajo na umirjene odtenke barv, ki pomirjajo in na ta način pripomorejo k bolj sproščenemu počutju. Med njimi so pomirjujoča modra, svetlo rumena, zemeljsko zelena in odtenek sivo bež barve.

Katere jesenske barve izbrati za popestritev spalnice v jesenskem času?

Če ste eden izmed tistih, ki radi opremljajo svoj dom po letnih časih, potem vsekakor razmislite o barvah jeseni, s katerimi lahko svojo spalnico poživite. Znano je, da nas jesen razvaja s prijetnimi toplimi barvnimi odtenki, ki bodo v spalnico vnesli dodatno toplino in poskrbele za sproščenost.

Seveda pa je izbira barve pogosto stvar osebnega okusa. Zato tudi na vprašanje, s katero barvo bi najbolje opisali jesen, dobimo ogromno različnih odgovorov. Za mnoge pa velja, da so to tople barve, ki jih običajno vidimo v tem času v naravi. To so na primer rdeča, oranžna, rumena in rjava ter vsi odtenki listopadnih dreves.

Nekaj nasvetov, kako lahko svojo spalnico popestrite v jesenskem času

V jesenskem času, ko nas zunaj vsakodnevno spremlja megla in turobno vreme, je še kako pomembno, da v svojem domu pričaramo prijetno vzdušje. To seveda ne pomeni, da je potrebno na vrat na nos vzeti v roke valjček za beljenje in prebarvati spalnico v jesenske odtenke barv.

Ker pa gre praviloma za močnejše barve, je potrebno biti pri njihovi uporabi v spalnici nekoliko bolj previden in jih uporabiti v manjših količinah. Da boste lažje poskrbeli za kakovosten spanec, smo poiskali nekaj idej za jesensko preobrazbo vaše spalnice.

Jesensko vzdušje v spalnici ustvarite s premišljeno izbiro zaves

Spalnico, v kateri preživimo kar tretjino življenja, lahko na zelo preprost način popestrite z zavesami. Te veljajo za pomemben dekorativni element, ki naj se dopolnjuje z ostalo opremo. V jesenskem času lahko videz svoje zavese popestrite z zastorom v jesenskih barvnih odtenkih, s čimer boste v prostor vnesli dodatno svežino.

Videz spalnice popestrite z okrasnimi blazinami v jesenskih barvnih odtenkih

Veliko bolj preprosto boste spalnico popestrili z majhnimi dekorativnimi dodatki. Začnete lahko z zanimivimi, mehkimi in udobnimi okrasnimi blazinami, ki se na postelji bohotijo v svojih jesenskih odtenkih. Pomembno je, da so takšne blazine tudi dovolj velike, da bodo služile svojemu namenu.

Posteljnina v jesenskih barvnih odtenkih osveži vašo spalnico

Jesen je čas, ko je tudi svoje spalno okolje potrebno pripraviti na nekoliko nižje temperature. Če ste do sedaj uporabljali poletno odejo, je prav, da jo v tem času nadomesti zimska odeja. Nikakor pa ne pozabite pobrskati po svoji omari in poiskati posteljnino v jesenskih barvnih odtenkih in vzorcih, s katero lahko ustvarite zelo prijeten ambient.

Kvalitetna posteljnina v različnih materialih in barvnih vzorcih vam je na voljo tudi v ponudbi spletne trgovine Odeja. Izbirate lahko med različnimi dimenzijami, zato ustrezajo posteljam vseh dimenzij. Barvna raznolikost je resnično zelo široka, saj boste v ponudbi naleteli na posteljnino v jesenski rdeče-oranžni kombinaciji ter v rdeči in rjavi barvi z različnimi vzorci.

S premišljeno izbiro prešite okrasne odeje pomembno vplivate na počutje v spalnici

Tudi čista in sveža bombažna posteljnina, ki sicer ni v jesenskih barvah, je lahko ključ do osvežujočega občutka v spalnici, za dekorativen učinek pa naj v tem primeru poskrbi prešita okrasna odeja. Takšno pregrinjalo za posteljo je pomemben dekorativni element vaše spalnice, hkrati pa ščiti posteljnino pred umazanijo.

Pri blagovni znamki Odeja so vam na voljo pregrinjala v različnih barvnih odtenkih in materialih. Izberite ga premišljeno, saj pomembno vpliva na vaše počutje. Če želite spalnico popestriti v jesenskih barvnih odtenkih, ne boste ničesar zgrešili, če boste izbrali razgibane vzorce v oranžni, rdeči ali svetlo rjavi barvi.

Še nekaj preprostih trikov, s katerimi boste v vašo spalnico vnesli jesen

Poleg zgoraj omenjenih nasvetov, pa lahko uporabite tudi nekaj preprostih trikov, s katerimi boste vnesli jesen v vašo spalnico. Naberite šopek jesenskega cvetja in ga postavite na nočno omarico, ali pa izdelajte jesenski venček ali jesenski aranžma in ga obesite na vrata ali steno. 

Kljub nekoliko nižjim temperaturam in turobnemu vremenu, je torej jesen še vedno čas topline. Zato je prav, da si v tem letnem času v svoji spalnici ustvarite prijetno vzdušje – z dekoracijo v jesenskih barvnih odtenkih je to zelo preprosto!

Najbolj brano