IDEJA ZA IZLET: Sijajne stvari, ki jih morate videti in doživeti na Slovenski obali (+ najlepša plaža pri nas)

Naša Obala. Živahna, uživaška in predvsem sanjaška. Potepali smo se v Piranu, kjer smo odkrivali skrite kotičke, vdihnili svežino morja, si privoščili rajsko razvajanje, uživali v bazenu s panoramskim razgledom in poležavali na najlepši plaži pri nas.

IDEJA ZA IZLET: Sijajne stvari, ki jih morate videti in doživeti na Slovenski obali (+ najlepša plaža pri nas) - Foto: Osebni arhiv

Slovenska obala je ravno prav velika za vikend pobeg in ogled vseh večjih znamenitosti. Namenite zgolj nekaj uric za izlet in tako obogatite svoj oddih tu. Obiskati morate obalna mesta Izolo, Koper, Piran, Portorož, avtentične istrske vasi v zaledju z njihovimi običaji in ljudmi, Sečoveljske soline, … Vožnja iz enega kraja v drugega pa je resnično čudovita, saj vas povsod obdajajo čudoviti razgledi.

Tu pa je 5 sijajnih stvari, ki jih RES morate videti in doživeti na Slovenski obali:

1. Rezervirajte prenovljeni hotel Bernardin*****

Prestižni Grand hotel Bernardin leži ob priljubljeni sprehajalni poti ob morju med slikovitim Piranom in radoživim Portorožem, dvema dih jemajočima mestoma, ki obiskovalcem ponujata avtentično kulturno raznolikost.

Obdan je z bujnim mediteranskim zelenjem in svežino morja.

Nudi sodobno opremljene sobe z balkonom in pogledom na morje ter Piranski zaliv, ki so letos aprila zasijale v novi podobi.

Poleg tega se v hotelu nahaja tudi vrhunski center dobrega počutja Paradise Spa in najsodobnejši kongresni center z dvoranami na atraktivnih lokacijah ...

2. Prepustite se rajskemu razvajanju

Nujno obiščite bazen z ogrevano morsko vodo in panoramskim razgledom v centru dobrega počutja Paradise Spa in si privoščite rajsko razvajanje.

Vsak izmed nas ima svojo predstavo o tem, kaj je to rajska sprostitev in kaj je to mir.

"Obstajajo pa stvari, ki jih vsi občutimo kot prijetne in blagodejne za naše počutje in nas vedno znova navdajo z željo, da bi jih ponovno doživeli," pravijo zaposleni v Paradise Spa. In prav imajo!

Morje, pomirjujoča obloga s solinskim blatom in sproščujoča masaža, vonj po eteričnih oljih in udobje vsepovsod okoli.

Prijaznost mojstrov in mojstric tradicionalnih masaž in čarobni dotik dlani nas v okolju, polnem umetniških zgodb, zapeljejo v popoln občutek varnosti, udobja in sprostitve.

Terapevtska masaža hrbta, ki se osredotoča na motorične dele hrbta in ramen, lajša napetost in bolečine, pospešuje delovanje krvnega obtoka in odpravlja stres, ki ga nakopičimo ob delu, je zagotovo ena bolj prijetnih dogodivščin, ki jih lahko doživimo. In mi smo jo odkljukali!

Naša življenjska moč je ponovno dobila nov zagon.

3. Bodite aktivni, zdravi in srečni! Razmigajte se.

Radi tečete, hodite in kolesarite s številnimi vzponi in spusti ter odkrivate skrite kotičke krajev, ki jih obiščete? No, Slovenska obala jih hrani kar nekaj. In to ob morju ali na romantičnih in zelenih predelih.

Sicer pa v bližini St. Bernardin resorta, kjer je lociran hotel Bernardin, odkrijte ostanke cerkvice sv. Bernardina in si privoščite fantastičen razgled z bližnje razgledne točke.

Tu najdete tudi 6 teniških igrišč, igrišče za odbojko na mivki, v poletnih mesecih se lahko preizkusite v potapljanju ali v adrenalinskih športih. Lahko se zabavate s smučanjem na vodi, se popeljete z vodnim skuterjem in napihljivimi tubami ter bananami.

4. Izbirate lahko med kar 16 plažami

Najlepša pa je zagotovo hotelska plaža Grand hotela Bernardin z nadstandardnim delom Perfect Summer Club, ki je to poletje obnorela številne slovenske instagramerke. Za poležavanje in lepo barvo jo enostavno morate obiskati.

5. Na seznam uvrstite še pokušino …

vin lokalnih vinarjev, olivnega olja in pestro ponudbo okusne mediteranske kuhinje. Preizkusite morske specialitete in izvirne sezonske jedi, ki so dopolnjene z lokalnimi sestavinami. 

Privoščite si jih na mediteranskem vrtu Taverne Mediteran. Tistim, ki se radi prepuščate vrhunskim kulinaričnim notam, pa priporočamo 'a la carte' restavracijo Pečina.

Obožujete pico? Potem vas obisk Batane, najstarejše picerije v Piranu, kjer pečejo pice z nostalgijo, ne bo pustil ravnodušnih.

Nikar pa se ne prikrajšajte za najlepši(!) razgled, ki ga lahko občudujete s pokrite terase Grand Garden v Grand hotelu Bernardin. Ta ob spremljavi sončnih žarkov in šumenja morja omogoča popolno sprostitev ob jutranji ali popoldanski kavi, izbranem vinu in sladicah.

Hvala, hoteli Bernardin, ker ste nas gostili v hotelu z najlepšimi razgledi, za prijetno bivanje in definitivno nepozabno pet-zvezdično izkušnjo.

Fotografije: promocijsko gradivo, Maja Fister in Ajda Hovnik Plešej
Pripravila: Ajda Hovnik Plešej

Preberite še: To so najbolj 'instagramabilne' destinacije za izlet v Sloveniji!

Priporočamo tudi: TO so najbolj instagramabilne in dostopne destinacije v naši bližini (popoln vikend pobeg)!

Najbolj brano