GAJA PRESTOR: »Nisem več ista Gaja, kot sem bila leta 2017«

Gaja Prestor o življenjski prelomnici. 

Lifestyle, 20. 4. 2020
GAJA PRESTOR: »Nisem več ista Gaja, kot sem bila leta 2017« - Foto: Samantha Kandinsky

Pesmi lažje piše, ko je žalostna. »Težko mi je ubesediti srečo,« pove. Navdih za besedila črpa iz svojega življenja ali iz dogodkov, ki so se morda pripetili le v njeni domišljiji. »Zdaj sicer nisem več tako žalostna,« doda v smehu, »mogoče imam zato včasih probleme pri pisanju.« 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm not afraid of taking risks. No one can define me. 💫 photo: @samantha.kandinsky_official hair: @aska_kajtazovic mua: @spelaema stylist: @nijagodic

A post shared by GAJA (@gajaprestor) on

»Ne bi rekla, da sem imela nesrečno otroštvo. Imela sem lepo otroštvo,« pove 19-letna Gaja. »Doma sem imela vedno veliko podporo,« še doda. Že kot majhna deklica se je v šoli z veseljem prijavljala na raznovrstne talent šove in natečaje. Imela je ogromno motivacije in samozavesti, ta pa se je kasneje začela krhati.

»Začela sem se sramovati stvari,
ki sem jih prej delala z vsem srcem.«

Komentarji glede teže in mojega videza so se me dotaknili in samozavest je izginila. Začela sem se sramovati stvari, ki sem jih prej delala z vsem srcem. Opazke so morda res zaznamovale njena zgodnja najstniška leta, a ugotavlja, da so prav ti dogodki pripomogli k razvoju njene osebnosti. »Vse okoliščine, ki so bile najbolj težke, so me oblikovale in mi dale zagon, da dokažem, da sem lahko bojša,« pove.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAJA (@gajaprestor) on

»Ugotovila sem, da se ti osebnost lahko spreminja,
glede na to, s kom se družiš,«

Vedno bolj opaža tudi, kako velik je vpliv prijateljev. »Ugotovila sem, da se ti osebnost lahko spreminja, glede na to, s kom se družiš,« razmišlja na glas, »pozoren moraš biti na to, koga imaš okoli sebe.« Prav zato je pred kratkim zameljala skoraj ves krog prijateljev. »Veliko svojih prijateljev sem spoznala prek fanta,« pove. »Ko sem delala seznam povabljenih za moj rojstni dan, sem opazila, da je 80% povabljenih iz njegove družbe,« pove v smehu. »Nisem načrtovala, s kom se želim družit,« še doda. Opaža, da hitro začuti energijo ljudi, ki jih želi imeti ob sebi, čeprav so ji včasih najbližje tisti, s katerimi se na začetku morda ni najbolj razumela. 

»Nisem več ista Gaja, kot sem bila takrat.«

Z osebnostjo pa se spreminja tudi slog glasbe, ki ga želi ustvarjati. Kariero je začela leta 2017, sedaj pa se v tej »personi«, ki jo je ustvarila, kot pravi, ne najde več. »Nisem več ista Gaja, kot sem bila takrat«, pove. Veliko razmišlja o tem, kakšno glasbo bi rada ustvarjala. Znašla se je v prelomnem obdobju. »Vse je vodilo do EME, zdaj pa so vsi nastopi  zaradi karantene odpovedani in več časa bom imela za razmislek.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAJA (@gajaprestor) on

Želje, da bi ponovno nastopila na EMI, trenutno nima. »To je ena stvar, ki jo rabiš na neki prelomnici,« pove. Da bi nastopila na tem odru je sanjala že od otroštva in od izkušnje odnesla ogromno. Izstopila je iz svoje cone udobja in se Sloveniji z bolj energično pesmijo pokazala v novi luči. »To je bil zame velik izziv,« pove. Iz njenih besed je razbrati, da lahko kmalu pričakujemo nekaj čisto novega. »Bolj me nese v ženstvene in seksipilne vode,« pove.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAJA (@gajaprestor) on

»Ni me strah govoriti o svojih
strahovih in pomankljivostih.«

Gaja je s svojimi sledilci (na Instagramu jih šteje že več kot 52 tisoč) zelo odkrita. »Ni me strah govoriti o svojih strahovih in pomankljivostih. Pomembno je, da pokažemo, da smo le ljudje. Da imam tudi jaz dneve, ko se mi nič ne da, da ni vse popolno.« Zaveda se, da je veliko njenih sledilcev precej mlajših, šele v zgodnjih najstniških letih.

Morda v njih prepozna prav mlajšo sebe, ko pravi, da takrat neka malenkost nekomu lahko spremeni življenje. Gaja verjame, da strah velikokrat zavira ustvarjalnost. Ljudi spodbuja, da svoje delo začnejo deliti z drugimi, pa tudi če so to na začetku le prijatelji in družina. »Veliko je ljudi, ki pravijo, da jih nič v življenju ne veseli,« ampak prepričana je, da ima vsak v sebi del osebnosti, ki jo lahko razvije.

Gaja se nam v ponedeljek, 20. aprila, v v živo pridružila na Instagramu @elleslovenija. 

Pripravila: Ana Abram

Fotografije: Samantha Kandinsky, IG/ @gajaprestor

Najbolj brano