Filmi, ki vam bodo dali navdih za naslednji počitniški pobeg

Od irskih gričev do mest številnih luči ...

Lifestyle, 29. 6. 2016

Jej, moli, ljubi!

Nimate idej za letošnje poletne počitnice? Sproščanje in uživanje v lepotah narave in zakladih zgodovinskih mest. Čar izletov, ki lepšajo poletne dneve. Tu so filmi, ki vam bodo dali navdih za naslednji počitniški pobeg!

1. Jej, moli, ljubi (Neapelj, Italija)

Liz ima vse - moža, hišo in kariero. Vendar ne čuti sreče in zadovoljstva. Ves čas jo spremljata le panika in zmedenost. Loči se in zapade v depresijo. Iz tega razloga se odloči za korenito spremembo v življenju. Odpravi se na potovanje okoli sveta, popolnoma sama, da bi odkrila, kdo je v resnici. Njena prva postojanka je Italija, točneje Neapelj, kjer se predaja kulinaričnim užitkom, uči se italijanščine in se zredi za 12 najsrečnejših kilogramov.

2. Pisma Juliji (Verona, Italija)

Shakespeare je kraj dogajanja svoje tragedije Romeo in Julija postavil v Verono, kar je tudi razlog za snemanje filma Pisma Juliji v tem severnoitalijanskem mestecu. Tega vsako leto obišče nekaj več kot pol milijona ljudi, saj jih tja vleče želja po ogledu kamnitega dvorišča s tisoči pisem o izgubljenih in najdenih ljubeznih. V filmskem svetu tja zaide tudi mlada Američanka, Sophie Hall.

3. Polnoč v Parizu (Pariz, Francija)

Mlada ameriška zaročenca Gil in Inez se znajdeta na službeni poti v Pariz. Inez se osredotoča na podobo mesta, Gil, ki je sicer pisatelj, pa med polnočnimi sprehodi išče navdih za svojo novo knjigo. Nenavadno odkritje ga vodi v osrčje zlate dobe večnega mesta romantike, kjer mu nova življenjska odkritja vse bolj načenjajo odnos z Inez.

4. 50 prvih poljubov (Oahu, Havaji)

Nepozabni romantični film, v katerem nastopata Adam Sandler in Drew Barrymore. Prvi igra vlogo ženskarja, ki menja partnerice kot havajske srajce, Drew pa se je znašla v vlogi Lucy, srednješolske profesorice umetnosti z nenavadno nevrološko poškodbo. Zaradi slednje se njen spomin izbriše čez noč. In to prav vsako noč.

5. P.s. Ljubim te (Irska)

Mlado Holly doleti izguba ljubljene osebe. Strto in uničeno jo preseneti darilo za rojstni dan, ki ji ga je pred smrtjo pripravil mož Gerry. Za tem pa prejme še kar nekaj pisem, ki jo vodijo skozi boleč proces in čustven pretres prebolevanja izgube. Holly počasi spozna, da lahko konec ljubezni pomeni tudi začetek nove življenjske zgodbe.

Preberite še: FOTO: Potovanje 2016 - Fantazijski pobeg

6. Rimske počitnice (Rim, Italija)

Se spomnite komedije iz petdesetih, v kateri je Audrey Hepburn na vespi frčala po večnem mestu? Lahko bi dejali, da so Rimske počitnice iz leta 1953 pravzaprav zbirka rimskih razglednic. Ste vedeli, da je bil film (zahvaljujoč veristični žilici režiserja Williama Waylerja!) resnično posnet v Rimu in ne pred nekakšno losangeleško filmsko kuliso?

7. Mamma Mia! (Grčija)

Filmski muzikal Mamma Mia zaznamuje zvezdniška igralska zasedba in hiti glasbene skupine Abba. Sophie in Sky se pripravljata na poroko. Sophie ne ve, kdo je njen oče, zato poročna vabila pošlje kar trem moškim, maminim nekdanjim ljubimcem. Obujanje spominov, iskanje resnice in prave ljubezni. Tona romantike na kupu!

8. Moje pesmi, moje sanje (Avstrija)

Kdo ne pozna muzikala, za katerega je glasbo napisal Richard Rodgers. Filmsko dogajanje je postavljeno v Avstrijo in govori o Marii, ki sprejme službo domače učiteljice pri številni družini. Otroke neskončno vzljubi in skozi čas tudi njihovega ovdovelega očeta.

9. Seks v mestu 2 (Abu Dabi)

Večne prijateljice, avanturistke in modne poznavalke se znajdejo na razpotju življenja. Carrie, Charlotte, Miranda in Samantha se odločijo za oddih, tako New York zamenjajo za vroči Abu Dabi. Tu se podajo na puščavsko avanturo, doživijo orientalsko razkošje in številne romantične zablode.

10. Pod toskanskim soncem (Toskana, Italija)

Film govori o nedavno ločeni pisateljici, Frances Mayes, iz San Francisca. Zaradi ločitve izgubi pisateljski navdih. Zaskrbljena najboljša prijateljica Patti ji predlaga, naj si privošči dopust v tujini. Tako Frances odpotuje v čudovito Toskano, ki jo neskončno zasvoji. Tu kupi propadajočo vilo in nazadnje najde novo ljubezen življenja.

Preberite še: Odklopite se od civilizacije in pobegnite od resničnosti

Najbolj brano