Te festivale v naši bližini bomo obiskali letos


Preživite poletne počitnice ob zvokih svoje najljubše glasbe.

Te festivale v naši bližini bomo obiskali letos - Foto: Exit, Butik, Stellar Beat, Break & Lake

Stellar Beat

Od 21. do 24. junija, Rogoza, Maribor

Lani se je ob jezeru Rogoza pri Mariboru že drugič odvil festival Stellar Beat, ki je požel ogromno pozitivnih odzivov. Dogodek je posvečen plesni elektronski glasbi ter nekoliko tršemu housu in tehnu. Na Stellar areni so za letos med drugim že napovedali naslednje izvajalce: Robin Schulz, Claptone, Burak Yeter, Mahmut Orhan, Kosta Radman. Na odru Undetected pa bomo lahko slišali razne odtenke techna svetovno znanih Dj-ev kot so Fernanda Martins, Metodi Hristov in Mladen Tomic. Po lanskih navdihujočih setih se vračajo še Afekt Music, GLIA, Teodor G. in Rudeey, ki bodo združili moči in začeli novo pustolovščino s tech-house in tehno zvoki. Novost letošnjega festivala je 'after oder', kjer se bo zabava začela šele ob 7. uri zjutraj. Pravo festivalsko vzdušje pa lahko dopolnite tako, da izkoristite možnost kampiranja, ki bo organizirano v neposredni bližini prireditvenega prostora.

Exit festival

Od 4. do 7. julija, Novi Sad, Srbija

Vsem zelo dobro poznani Exit festival, ki je večkrat prejel nagrado za najboljši festival v regiji, letos poteka v znamenju plemen, ki se tam redno srečujejo. Med njimi je ogromno glasbenikov, ki se tja vedno radi vračajo. Letos bo dogajanje še posebej pestro na dance areni, kjer se bo zvrstila cela vrsta trenutno najbolj zaželenih didžejev, med njimi Carl Cox, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Monika Kruse, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, Solomun + tale of us in Jeff Mills. Na glavnem odru pa bodo množico razgrevali The Cure, Skepta, Dj Snake, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Tom Walker, Van Gogh in številni drugi. Festival, ki ga v štirih dneh obišče več kot 250 tisoč obiskovalcev, je gotovo eden od najatraktivnejših na tem območju, hkrati pa je njegova atmosfera neponovljiva, zato ga je vredno doživeti vsaj enkrat v življenju.

Break & Lake

Od 11. do 14. julija, Stausee Klaus, Avstrija

Tistim, ki so željni nekoliko bolj umirjenega festivalskega vzdušja, priporočamo obisk festivala Break & Lake, ki se dogaja v osrčju narave v Zgornji Avstriji. Ne glede na to, da lahko čez dan uživate v neposredni bližini reke Steyr, pa bo nočno dogajanje še kako pestro. Festival je v celoti posvečen drum & bass zvrstem, vse od melodičnih liquid ritmov do tršega neurofunka. Med glavnimi izvajalci so že potrjena imena Friction, A.M.C, Critical Sound, Abis, Gydra in DC Breaks. Slovenske barve bosta zastopala Smooth, ki pravkar pripravlja nov EP za založbo Eat Brain, ter mariborska organizacija Bass Fighters. Glasba se bo širila s treh odrov, pripravljajo pa tudi zabave na ladji, didžejske delavnice, wakeboard, grafitti delavnice in tekmovanje v rolkanju.

Butik

Od 12. do 14. julija, Tolmin

Na eni od najlepših festivalskih lokacij bo letos prvič Butik festival, katerega cilj je pričarati butično vzdušje s poudarkom na kakovostnem glasbenem programu ter sproščenem in pozitivnem ambientu. Ob sotočju dveh alpskih rek, Soče in Tolminke, lahko pričakujemo atraktivne elektronske izvajalce, med katerimi bosta v Sloveniji prvič nastopila mojster progresivnega zvoka Guy J ter tehno zanesenjak Etapp Kyle, ki deluje pod okriljem založbe slavnega berlinskega Berghaina, Ostgut Tona. Poleg njiju bosta debitantski nastop dočakala tudi karizmatična Cassy in vzhajajoča pariška zvezda Janeret. Da bo prva edicija Butik festivala glasbeno res raznolika, bosta poskrbela Romuna Raresh in Priku, ki bosta zastopala minimalistični zvok. Ob pestrem glasbenem programu bodo obiskovalci lahko uživali tudi v lokalni kulinariki, športnih aktivnostih in najrazličnejših družabnih delavnicah.

Fotografije: Exit, Stellar Beat, Break & Lake, Butik

Preberite še: 7 top festivalov v Evropi, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju

Priporočamo tudi: Vse, kar morate vedeti o letošnjem Szigetu

Najbolj brano