Festival čokolade 2017: Radovljica šestič prestolnica čokolade (že konec aprila!)

Le še dober teden nas loči od 6. festivala čokolade v Radovljici. Poglejte, kaj so organizatorji pripravili za tokratno edicijo.

Lifestyle, 12. 4. 2017

Festival čokolade

Festival čokolade 2017 bo potekal tri dni od 21. do 23. aprila, in sicer: v petek, 21. aprila od 15.00 do 20.00, v soboto od 9.00 do 20.00 in nedeljo od 9.00 do 19.00.

Prireditveni šotor "Gostilna v parku" bo vsak dan obratoval do 20.00. V tem šotoru bodo gostinska ponudba ter glavno glasbeno in plesno dogajanje.

Degustacije bodo tudi letos potekale preko degustacijskih kuponov. Njihova cena in način nakupa ostajata enaka kot v preteklih letih, torej 4 kuponi v paketu po 2,00 €, nakup pa bo možen na še več točkah festivalskega prostora.

Festival čokolade

Prizorišče ostaja razdeljeno na več lokacij.

Na Vurnikovem trgu bodo obiskovalci lahko igrali čokoladno ruleto, si ogledali kulinarične šove, čokoladne skulpture in čokoladne slike ter Tovarno čokolade od zrna do tablice, kjer se bodo predstavili domači in tuji priznani proizvajalci čokolade.

Na parkirišču pred mestom pripravljamo čokoladno dirko s skiroji, pred Grajskim dvorom pa bosta šotor Živ žav in Lepotilni šotor.

Rdeča nit celotne ponudbe na festivalu ostajajo čokolada in izdelki iz čokolade, edina izjema je prireditveni šotor Gostilna v parku, kjer bo za ponudbo nečokoladne hrane in pijače skrbelo podjetje Jezeršek gostinstvo d.o.o.

Letos se bo na festivalu predstavljalo približno 40 razstavljavcev.

Med njimi je 5 novih ponudnikov. Imamo tudi mednarodno udeležbo, saj po en ponudnik čokolade prihaja iz Italije, Hrvaške in Danske.

Novosti na Festivalu čokolade 2017 so:

Vurnikov trg: šotor Čokolandija s čokoladnimi skulpturami, slikami, Tovarno čokolade od zrna do tablice, kulinaričnimi šovi in čokoladno ruleto.

Čokoladne skulpture bo ustvarjal Miro Rismondo, umetnik, ki je letošnjo zimo na Kitajskem osvojil prestižno nagrado za skulpturo ledene čipke.

Čokoladne slike bo risala akademska slikarka Meta Šolar. V šotoru na Vurnikovem trgu bo Uroš Pogačnik iz čokoladnice Molinet prikazal še, kako nastajajo zanimivi izdelki iz čokolade.

V kulinaričnih delavnicah in šovih se bodo tudi letos predstavili dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, hkrati pa še 3 kuharski šefi Uroš Štefelin, Igor Jagodic in Bine Volčič, v ostalih kulinaričnih šovih pa še Darja Mlinar iz Vile Podvin, Peška z Radia Gorenc in tekmovalec v šovu Masterchef Slovenija 2017, Nina Macun iz Hit Alpinee Kranjska Gora ter David Bais iz POMP Cateringa.

Posebna atrakcija bo v šotoru na Vurnikovem trgu zagotovo čokoladna ruleta, saj bodo obiskovalci z igro s čokoladnimi žetoni lahko prišli do lepih nagrad.

Na Vurnikovem trgu bomo predstavili še novo izobraževalno vsebino: Tovarno čokolade od zrna do tablice, kjer bo na ogled proizvodnja procesa po različnih fazah izdelave čokolade, možna pa bo tudi degustacija čokolade.

Tovarno čokolade bo predstavljal Sebastjan Kalinšek, proizvajalec čokolad 20chocolate, skupaj z gostoma iz tujine: Marinko Biškić z Nadalino prihaja iz Hrvaške, Mikkel Friis Holm Ottosen pa z Danske.

Posebna novost letos je Čoko bio kotiček v Čokoladnem parku, kjer bodo čokoladne izdelke našli ljubitelji bolj zdrave, presne čokolade ter alergiki in diabetiki.

Ponovno se na Festival čokolade vrača modna revija. Ta bo v soboto ob 14:00 v Linhartovi dvorani. Kreacije pripravljajo dijakinje 2. letnika Srednje šole za oblikovanje Maribor. Pripravljajo 12 kreacij, skupaj z mentorico Cvetko Hojnik.

Poleg čokoladnih kreacij, se bo na modni reviji predstavila še oblikovalka »čokoladnega nakita« Nina Kolar z nakitom, ki ga je izdelala ekskluzivno za Mojo čokolado. Kreacije bodo predstavile manekenke agencije Vulcano models.

Na muzejskem vlaku, ki bo tudi letos, v nedeljo, 23.4., pripeljal iz Ljubljane, bo potnike tokrat animiral čokoladni Linhart.

Festival čokolade 2017

Med vožnjo bodo obiskovalci degustirali čokolado, zanje pa smo pripravili še zanimive nagradne igre. Priporoča se nakup vozovnic v predprodaji. Sicer pa na festival vse tri dni lahko pridete tudi z rednimi linijami vlakov Slovenskih železnic.

Letos bomo v nedeljo, 23.4. izpeljali tekmovanje za najboljšo čokoladno pralino. Izmed 9 prijavljenih čokoladnic, bo najboljšo pralino izbral priznani kuharski chef Bine Volčič.

Poleg varstva psov, letos dodajamo še kotiček za učenje bontona in socializacijo vaših pasjih ljubljenčkov. Gre za projekt, v katerem sodelujemo s pasjo pekarno Papy iz Radovljice.

Tudi letos bo pred vhodom v mesto urejen prostor za parkiranje koles.

Ste vedeli?

Radovljica je največji kraj turistične destinacije Radol'ca. Slogan pristno sladka je dobila tudi zaradi bogate tradicije čokolade, ki jo v Lescah izdelujejo že od leta 1922.

Prav to je tudi razlog, da so na Zavodu za turizem in kulturo Radovljica pričeli z organizacijo Festivala čokolade v neposredni bližini.

Namen festivala je graditi prepoznavnost turistične destinacije Radol'ca kot destinacije sladkih doživetij in v Radol'co privabiti obiskovalce iz Slovenije in tujine, hkrati pa promovirati slovenske čokoladnice.

Fotografije: profimedia in promocijsko gradivo

Preberite še: Poroka Pippe Middleton: 8 stvari, ki jih do zdaj niste vedeli (pa bi jih morali!) in Kako ugotoviti, ali je nekdo "pravi" za vas

Priporočamo tudi: 8 čudovitih stvari, ki jih moraš videti in doživeti v Sloveniji (super ideja za izlet)

Najbolj brano