Fantastične ideje za srečo in več energije v novem letu

V zavetju svojega doma se lotite kovanja sreče! Novo leto je odličen čas za nove začetke.

Lifestyle, 29. 12. 2016

Sreča

1. Zajtrk za dober začetek

Sadje, kot so pomaranče, marelice ali avokado ter oreščki, so sijajni zavezniki v boju proti stresu. Sušene marelice so polne magnezija ter sproščajo mišice in zmanjšujejo stres. Podobno delujejo avokado in pomaranče.

2. Glasba

Zvočni valovi izzivajo električni odziv v naših možganih, ki pri določenih taktih skušajo ugibati, kaj sledi. Če se melodije ponavljajo, se prebujajo čustva in pride do sproščanja. Zato pritisnite tipko 'play' za ambientalno glasbo z zvoki iz narave, klasiko (predvsem Mozarta), meditativno glasbo, pa tudi za liverpoolsko četverico, Beatlese.

3. Fotografije

V roke vzemite fotoaparat in s prijateljico vadite samozavest. Nasmeh, sproščen položaj in klik. Sprostite se, šalite se, pozirajte kot gospodinja, seksi mačka, manekenka, sramežljiva deklica, pogumna bojevnica ... Dobra zabava je zagotovljena in s fotoaparatom bo tudi za vedno zabeležena!

4. Zapisovanje najglobljih čustev in najbolj skritih misli izboljšuje zdravje

Ni vam treba pisati klasičnega dnevnika; njegove strani lahko odprete le enkrat na mesec, ko zapišete stavek ali dva, kakšno pozitivno misel ali pesem, ki se vam vrti po glavi ... Z raziskavami so ugotovili, da z zapisovanjem svojih čustev na papir aktiviramo del možganov, ki je zadolžen za umirjanje negativnih čustev in njihov samonadzor.

5. Vklopite domišljijo

Bodite pozorni na majhne stvari. Ne izničujte čutov z večurnim buljenjem v televizijo. Namesto tega uživajte v vonju domačih piškotov ali rož z otroki, lotite se barvanja, zaigrajte nekaj, dotikajte se drobnarij okoli sebe, zaplavajte v ladji, ki se ji reče domišljija.

6. Dihajte

Le 10 minut vaj dihanja dnevno bo izboljšalo pretok energije v telesu in sprostilo stres. Počasi dihajte 8 sekund skozi nos, tako da se trebuh razširja. Potem 8 sekund zadržujte dih z znižano brado, da boste 'blokirali' grlo. Sprostite brado ter počasi izdihujte skozi nos, medtem ko se z jezikom dotikate neba ust. Spet znižajte brado, počakajte nekaj sekund in to ponavljajte naslednjih 10 minut.

7. Otroška literatura

Morda so njeno ciljno občinstvo otroci in najstniki, toda knjige, kot so Mali princ, Jonathan Livingston galeb, Slavček in granatno jabolko ... nas razveseljujejo in sproščajo, tudi ko smo starejši, čeprav takrat drugače gledamo na njih.

8. Vklopite tišino

Izklopite vse, kar vas spominja na 21. stoletje: luči, mobilnik, televizijo, internet. Uživajte v tišini in igrivem oranžnem plamenu dišečih svečk.

9. Položaj otroka

Spustite se v položaj otroka, tako da se usedete na kolena, glavo spustite na iztegnjene roke na tla in raztegnete hrbtenico. Težo telesa enakomerno razporedite na dlani in stopala, ramena oddaljite od tal ter sprostite glavo in vrat. Ostanite v tem položaju, medtem ko počasi petkrat vdihnete in izdihnete skozi nos.

10. Igrajte se

Če ste slabe volje, zaigrajte. Obnašajte se, kot da se počutite dobro. Posledica simuliranja določenih čustev je lahko to, da se dejansko počutite tako, kot ste sprva le igrali. Ko se želite obnašati, da vam je lepo, pa ne gre, se vprašajte, kako bi se obnašali, če bi bili srečna in zadovoljna oseba.

Vir: Sensa.si

Preberite še: Špela Kobal, mojstrica tetovaž, nas je prevzela s svojo 'ČUDNOVITOSTJO'

Priporočamo tudi: 9 novoletnih zaobljub, zaradi katerih se boste počutili (in izgledali) fantastično

Najbolj brano