Imate tudi vi radi lažjo hrano? Elle vam tokrat ponuja osvežilno idejo za kosilo ali večerjo.
Špageti iz bučk s pestom iz arašidov, poširanim jajcem in avokadom
Sestavine
2 majhni bučki
pest neslanih arašidov
šopek bazilike
olivno olje
strok česna
sol
2 žlici naribanega parmezana
2 jajci
1 avokado
sok limone
Priprava
Za arašidov pesto operite šopek bazilike, posušite in stresite v sekljalnik, dodajte pest arašidov, strok česna, nariban parmezan in tri žlice olivnega olja. Vse sestavine grobo sesekljajte. Po potrebi solite.
Zrel in trden avokado razpolovite in olupite. Narežite ga na tanke rezine in te na rahlo razmaknite v ravno linijo. Od strani rezine zvijajte proti sredini, dokler ne dobite oblike vrtnice.
Poleti imamo radi lažjo hrano. Elle vam ponuja osvežilno idejo za kosilo ali večerjo.
Ne uporabljajte prezrelega avokada, ker vam ga ne bo uspelo lepo narezati, saj se bo začel mečkati. Rezine poškropite z limono, da ne oksidirajo.
Bučki operite in s spiralastim rezalnikom narežite v tanke špagete.
Zavrite vodo. Ko zavre, ogenj znižajte na minimum. V manjšo skodelico ubijte sveže jajce in ga nato pazljivo spustite v vodo. Jajce poširajte približno tri minute, nato ga z večjo žlico previdno dvignite iz vode.
Špagete položite na krožnik, potresite s pestom, okrasite z vrtnico iz avokada, dodajte jajce in ga prerežite. Dober tek!
Preberite še: #ELLEKUHA: Solata z lubenico, feto, meto in kumarami in #ELLEKUHA: Brezglutenska pita s češnjami
Preberite tudi članek: To so sijajni lepotni triki z avokadom!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?